Toyotalla surkea MM-ralli – tallipäällikkö Mäkinen harmissaan

Tommi Mäkinen
Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensin Esapekka Lappi ja sitten Jari-Matti Latvala. Toyota Gazoo Racingin osalta Puolan MM-ralli on mennyt pahasti penkin alle.

Lappi keskeytti perjantaina viidenneltä sijalta, kun hän vaurioitti autonsa jousituksen osuessaan kiveen. Lauantaina oli Jari-Matti Latvalan vuoro luovuttaa voittokamppailussa teknisen murheen vuoksi. Yariksen vaihdelaatikko petti kesken erikoiskokeen, ja Latvala jäi tien varteen.

Lappi ei pystynyt keskeytyksensä jälkeen jatkamaan kilpailua, mutta Latvala nähdään sunnuntaina taistelemassa pisteistä Power Stagella.

– Lauantai oli todella rankka päivä meille sen jälkeen, kun Esapekka oli jo pudonnut ulos kisasta. Nyt Jari-Matilla oli ongelmia. Meidän pitää jatkaa töiden paiskimista ja ottaa opiksemme, jotta pärjäämme paremmin. Harmittaa, että näin pääsi käymään, tallipäällikkö Tommi Mäkinen totesi.

Mäkisen mukaan talli yrittää selvittää, miksi Latvalan auton tekniikka petti.

– Toivottavasti Jari-Matti pystyy kuitenkin saamaan pisteitä Power Stagella, Mäkinen sanoi.

Juho Hänninen on ainoa Toyota-kuljettaja, joka on selvinnyt läpi kaikista erikoiskokeista. Hännisenkään lauantai ei sujunut ongelmitta, punkaharjulainen starttaa sunnuntain erikoiskokeille vasta 11. sijalta.

– Toivon, että hän pystyy vielä saamaan pisteitä rallista. Molemmilla autoillamme (Hänninen ja Latvala) on yhä mahdollisuus saada pisteitä (valmistajien MM-sarjassa), joten se on nyt tavoitteena, Mäkinen kertoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat