Toyota-pomo toppuuttelee hurjaa hypeä Kalle Rovanperän ympärillä – ”Ei hän sentään mikään yli-ihminen ole”

Toyotan rallitallin menestys viime viikon Sardinian MM-rallissa oli heikointa sitten syyskuun 2019.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanilaisvalmistaja ei saanut Sardinian soralla yhtään autoa palkintosijoille. Viimeksi näin pääsi käymään vuoden 2019 Turkin osakilpailussa. Parhaana Toyota-kuljettajana Kalle Rovanperä nappasi viidennen sijan.

Moni odotti Rovanperältä vieläkin enemmän, sillä alla oli kolme perättäistä voittoa. Nuoren kuljettajan lähtöpaikka aiheutti kuitenkin sen, että kärkisijat karkasivat jo avauspäivänä horisonttiin.

– Meidän pitää muistaa olla realistisia. Kalle on nopea ja lahjakas, mutta ei hän mikään yli-ihminen sentään ole, Toyotan tallipäällikön tehtäviä Sardiniassa hoitanut Kaj Lindström huomauttaa rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Sardiniassa kärsii todella paljon ensimmäisenä autona. Kalle teki kuitenkin erittäin hyvää työtä ja pystyi säilyttämään sijansa ja pitämään Thierryn (Neuville) takanaan. Kalle kasvatti johtoasemansa MM-sarjassa 55 pisteeseen, joten mielestäni tulos oli erinomainen.

Toyotan varsinainen tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ei ollut mukana Sardiniassa, koska hän kisasi Fujin 24 tunnin ratakisassa yhdessä Toyotan nokkamiehen Akio Toyodan kanssa. Lindström antoi tallipomon roolissa synninpäästön Toyotan toiselle suomalaiselle Esapekka Lapille, joka keskeytti lauantaiaamuna kisan johtopaikalta.

Lappi menetti autonsa hallinnan törmäyksessä maakiveen ja kilpurin molemmat takapyörät irtosivat rytäkässä.

– Eihän sitä koskaan kovin tyytyväinen ole, kun joku ajaa ulos. Varsinkin kun ottaa huomioon, että Elfyn (Evans) oli jo keskeyttänyt. Toisaalta Esapekka ajoi siinä vaiheessa kärjessä ja hänen piti yrittää, Lindström summaa.

– Siinä ulosajossa EP ei kuitenkaan ajanut mitenkään ylikovaa. Kun puskee ja yrittää voittaa ralleja, tuollaista voi tapahtua. Nyt siinä oli mukana myös rutkasti huonoa onnea.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat