Quantcast

Draamaa Puolan EM-rallissa – kärkikuski sortui ulosajoon päivän päätteeksi

Espanjalainen Nil Solans täräytti ulos tieltä Puolan EM-rallin johtopaikalta lauantaina.
Mikolaj Marczyk
Mikolaj Marczyk on kiinni kotikisansa voitossa. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain kalustolla Puolassa ajava Solans johti kisaa ennen lauantain viimeistä metsäerikoiskoetta, mutta reilu 24-kilometrin Wieliczkin pätkä koitui kohtaloksi. Auto lähti käsistä vasemmalle kääntyvässä mutkassa ja Solans täräytti ojaan. Ilmeisesti Hyundai oli ottanut osumaa jo edellisessä mutkassa, jonka myötä Solansin auton ohjaus vaurioitui.

https://twitter.com/FIAERC/status/1535658397521129473

Lopulta Solans pääsi pois ojasta ja linkutti erikoiskokeen maaliin, mutta eroa kärkeen tuli yli 20 minuuttia. Espanjalainen on voittanut tällä kaudella jo kaksi EM-rallia.

Kilpailun kärjessä kahdeksan erikoiskokeen jälkeen ajaa isäntämaan Mikolaj Marczyk Skodallaan. Ruotsalainen Hyundai-kuski Tom Kristensson on jäänyt puolalaisesta 20,4 sekuntia.

– Olen todella onnellinen. Tämä oli meille tärkeä päivä. On tärkeää, että olen kehittynyt ja voin näyttää sen juuri kotikisassa. Oli meillä toki onneakin, sillä olimme lähellä ulosajoa viitosvaihteella. Huomenna on taas iso päivä luvassa. Olen kuitenkin hyvässä iskussa, joten olen luottavainen, Marczyk totesi ERC+ -palvelun lähetyksessä.

– Fantastinen päivä. Olen tosi tyytyväinen. Olemme kehittyneet ja saimme paljon tärkeää kokemusta. Taistelu on ollut tiukkaa ja on mahtavaa, että olemme siinä mukana, Kristensson puolestaan hehkutti.

Marczyk on kisan kärjessä pienellä karkumatkalla, mutta muista palkintosijoista on luvassa huima kamppailu. Kolmantena oleva Fordin Ken Torn on jäänyt Kristenssonista vain 5,6 sekuntia. Neljättä sijaa hallussaan pitävä Skodan Efren Llarena on puolestaan vain kolme kymmenystä virolaista takana.

Toni Herranen on kaksivetoisten ERC4-luokassa voittotaistelussa mukana. Fordilla ajava suomalaiskuski on luokassa toisena vain kaksi sekuntia ranskalaisen Opel-kuski Laurent Pellierin takana.

Puolan EM-rallissa ajetaan sunnuntaina vielä kuusi erikoiskoetta.

Puolan EM-ralli, tilanne 8/14 EK jälkeen:

 1. Mikolaj Marczyk   Skoda  55.36,8
 2. Tom Kristensson   Hyundai  +20,4
 3. Ken Torn      Ford   +26,0
 4. Efren Llarena    Skoda   +26,3
 5. Simone Tempestini  Skoda   +31,3
 6. Miklos Csomos    Skoda   +40,2
 7. Adrian Chwietczuk  Skoda  +1.04,4
 8. Grzegorz Grzyb   Skoda  +1.13,5
 9. Filip Mares     Skoda  +1.17,9
10. Alberto Battistolli Skoda  +1.31,0
------
23. Toni Herranen    Ford  +5.47,5

Katso alapuolelta Puolan EM-rallin aika-ajoerikoiskokeen parhaat palat perjantailta.

Lue myös nämä

 • Uusimmat