Quantcast

Röyhkeää toimintaa EM-rallissa: katsojat heti repimässä irti osia ulosajaneesta autosta

Rallin EM-sarjan pisteistä ajetaan tänä viikonloppuna Puolan vauhdikkaassa sorakilpailussa.
Priit Koik
Priit Koik. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puola kuului rallin MM-sarjaan viimeksi vuonna 2017, minkä jälkeen se pudotettiin kalenterista erinäisten turvallisuusongelmien vuoksi. Tämän viikonlopun Puolan EM-osakilpailun testierikoiskokeella nähtiin jo tapaus, joka osoitti, etteivät kaikki seikat ole vieläkään kohdallaan huipputason kilpailua varten.

Virolainen Priit Koik käytti Ford Fiestaansa penkan puolella testipätkällä. Fiesta oli hädin tuskin ehtinyt pysähtyä puuhun törmäämisen jäljiltä, kun paikalla olleet katsojat olivat repimässä osia Rally2-luokituksen Fordista.

Koik pääsi lopulta jatkamaan matkaa, mutta tilanne ei jäänyt tähän. Katsojat parveilivat yhä keskellä tietä, kun puolalaiskuljettaja Mikolaj Marczyk kurvasi Skodallaan paikalle. Katsojat ehtivät juuri ja juuri pois Fabian tieltä.

Voit katsoa alta videon tapauksesta. Koikin ulosajo näkyy kohdasta 0:20 eteenpäin:

https://youtu.be/7W9kqpiGzQI

Puolan EM-ralli käynnistyi kunnolla lauantaina, jolloin ohjelmassa on kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta. Tällä kaudella kaksi EM-osakilpailua voittanut Nil Solans ajaa Hyundailla kisan kärjessä 4,6 sekunnin erolla Marczykiin, kun takana on neljä pikataivalta. Ruotsalainen Tom Kristensson on kolmantena 11,7 sekunnin päässä kärjestä.

Puolan EM-rallissa on mukana yksi suomalaiskuljettaja, ERC4-luokassa ajava Toni Herranen. Rallin SM-sarjasta tuttu Herranen, 18, ajaa luokassa komeasti toisena vain 9,8 sekunnin päässä kärjestä.

Herranen kellotti luokkansa pohja-ajan aamupäivän päättäneellä nelospätkällä. Puolassa nuorelle suomalaispilotille nuotteja lukee Mikko Lukka, joka on tunnetaan paremmin Jari Huttusen luottomiehenä.

Puolassa ajetaan lauantaina vielä neljä erikoiskoetta huoltotauon jälkeen. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Katso alta kooste perjantain aika-ajoerikoiskokeelta. Kilpailun tilanne videon alla.

Puolan EM-rallin tilanne EK4/14 jälkeen:

1. Nil Solans    Hyundai 27.53,8
2. Mikolaj Marczyk  Skoda   +4,6
3. Tom Kristensson  Hyundai  +11,7
4. Ken Torn     Ford   +19,0
5. Efren Llarena   Skoda   +22,7
6. Simone Tempestini Skoda   +26,0
7. Adrian Chwietczuk Skoda   +32,5
8. Grzegorz Grzyb  Skoda   +38,0

Lue myös nämä

 • Uusimmat