Toomas Heikkiselle historiallinen finaalipaikka Kanadassa

Toomas Heikkinen
Toomas Heikkinen. Kuva: FIAWorldRallycross.com

Toomas ”Topi” Heikkinen ajoi viidenneksi rallicrossin MM-osakilpailussa Kanadassa sunnuntaina.

Heikkinen teki historiallisen tempun selviydyttyään kilpailun finaaliin. Suomalainen on ainoa kuljettaja, joka on yltänyt finaaliin Kanadassa siitä lähtien, kun kilpailu tuli mukaan MM-sarjaan vuonna 2014. Heikkisen mahdollisuudet palkintokorokepaikkaan sulivat hitaaseen rengasrikkoon sunnuntain finaalissa. Sijoitus oli Heikkiselle kauden paras.

Osakilpailun voitti ruotsalainen Johan Kristoffersson, joka on ottanut MM-sarjassa jo kolme ykkössijaa peräjälkeen. Kristofferssonin Volkswagen-tiimitoveri Petter Solberg oli kisan kakkonen ennen Peugeot’n Sebastien Loebiä.

– Haluaisin tietenkin päästä palkintokorokkeelle tämän vuoden jokaisessa kilpailussa, mutta en halua ottaa riskejä. Suurin ja tärkein palkinto jaetaan vuoden lopussa, joten minun pitää keskittyä siihen. Olen todella tyytyväinen saatuani 30 pistettä viikonlopusta ja yritän jatkaa samalla tavalla jatkossakin, mutta ilman riskejä, Kristoffersson sanoi.

Kristoffersson johtaa MM-sarjaa 35 pisteen erolla Solbergiin. Heikkinen on MM-pisteissä yhdeksäntenä.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Ranskassa syyskuun alussa.