Toni Gardemeister kehaisi nuorta suojattiaan – ”Tulos oli erittäin hyvä kokemustasoon nähden”

Ville Pynnönen. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ville Pynnönen teki vakuuttavaa jälkeä Suomen MM-rallin neitsytkilpailussaan. 21-vuotias Pynnönen ajoi ehjän kilpailun ja toi Škodansa maaliin sunnuntain päätteeksi paitsi yhtenä kappaleena, myös R5-luokan seitsemännellä sijalla.

Jyväskyläläinen kotikilpailuaan ajanut Pynnönen harmitteli torstai-illan ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kärkeen syntynyttä eroa.

– Pitikin ottaa se varovasti, mutta noin kolme sekuntia tuli pataan per kilometri. Totta kai se ero harmittaa, mutta myös kokemusero pitää ottaa huomioon, totesi Pynnönen torstaina.

Perjantaina miehellä oli jo lähteä auto lapasesta viidennellä erikoiskokeella Äänekoskella. Pynnönen veti mutkan leveäksi ja ajautui ulos, mutta sai palautettua autonsa takaisin oikeille urille.

– Äänekoskella mutkan leveäksi vetäminen oli oikeastaan ainoa virhe mikä tuli tehtyä. Iltapäivällä tuli samoja aikoja kuin aamulla huolimatta siitä, että pikkutiet olivat erittäin huonossa kunnossa. Isommilla teillä oli vauhtia enemmän, Pynnönen kommentoi perjantain päätteeksi.

Lauantaina Pynnönen paranteli jälleen tulostasoaan ja erityisesti Kakariston erikoiskoe sopi miehen rattiranteelle erinomaisesti.

– Isoilla teillä pystyin parantamaan omaa ajoani ja paikoitellen sain jopa kokonaispätkäaikoja parannettua. Varsinkin Kakaristosta tuli hyvä parannus, ja siitä olen erityisen iloinen. Päijälä oli aikamoista kivien väistelyä loppuosuudella, kertasi mies lauantain kilpailupäivän jälkeen.

Vähäisellä kokemuksella huipputulokseen

Nuoren miehen tulos MM-rallissa oli ensikertalaiselle erinomainen kokemustasoon nähden. Pynnönen on ajanut R5-autolla ainoastaan kolme kilpailua ennen Suomen MM-rallia. Mies osallistui viime syksyn Peurunka-ralliin sekä tänä vuonna kahteen SM-ralliin TGS Worldwide -tiimin Škoda Fabia R5 -autolla. Näitä ennen Pynnönen osallistui kahteen kansalliseen nuottikilpailuun, jotka päättyivät keskeytykseen.

Sunnuntain teille mies suuntasi omien sanojensa mukaan nauttimaan. Tärkein tavoite toteutui, kun mies toi Škodansa yhtenä palasena maaliin asti. Lisäksi jyväskyläläinen latasi tiskiin R5-autojen viikonlopun seitsemänneksi nopeimman kokonaistuloksen. Pynnösen kehitykseen toi oman lisänsä myös vieressä istunut kokenut kartanlukija Timo Hantunen.

– Kisa tuli ajettua ehjänä ja olen erittäin tyytyväinen tulokseen. Tänään vain yritettiin pysyä tiellä ja tehdä virheetön ajo. Kaksi viimeistä pätkää sujui todella hyvin. Ruuhimäellä tuntui, että vaikkei tultu edes riskillä, niin tuli todella puhdasta ajoa ja kellokin tykkäsi. Ei mitään valittamista siihen nähden, että ennen tätä rallia ajanut alle 300 kisakilometriä R5:lla ja nyt tuli viikonloppuna ajettua yli 300 kilometriä, hymyili Pynnönen.

– Olen kyllä nauttinut koko viikonlopusta. Erittäin paljon ollut yleisöä tien laidalla ja kiitän heitäkin, hienosti ovat antaneet tukea. Nyt on hyvin tyhjentynyt fiilis mutta iloinen sellainen!

Tiimipäällikkö Gardemeister tyytyväinen tulokseen

Pynnönen ajoi viikonlopun entisen MM-rallikuljettaja Toni Gardemeisterin TGS Wordwide -tiimissä. Gardemeisteriltakin herui kehuja nuorelle lupaukselle kilpailun jälkeen.

– Villen tulos oli erittäin hyvä kokemustasoon nähden. Hän on ajanut kolme tai neljä rallia aiemmin, ja tässä kisassa enemmän kilometrejä kuin aiemmissa kilpailuissa yhteensä. Ville sai ajettua hyviä aikojakin, varsinkin Kakariston aika eilen oli hyvä, kehaisi Gardemeister suojattiaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat