Latvala huojentui onnistumisesta – ”Tämä tulos helpottaa erittäin paljon”

Toyota-pomo Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan Jari-Matti Latvala päätti pitkän korpivaelluksensa rallin MM-sarjassa kotiteillään Suomessa. Latvala palasi palkintokorokkeelle sijoittumalla kolmanneksi.

Latvala oli kauden avauksessa Monte Carlossa niin ikään kolmas, mutta sen jälkeen on ollut tuskaista. Hyvä suoritus kotirallissa tuo lisää itseluottamusta.

– Tämä tulos helpottaa erittäin paljon. Minulla on niin raskas jakso alla mentaalisesti. Meillä ei ole koskaan ollut uralla viittä keskeytystä putkeen. Kun lähdimme ralliin, niin itseluottamus oli aika alhaalla, Latvala summasi kisan päätteeksi.

– Kaikkein tärkeintä on se, että pystyin taistelemaan toisesta sijasta ja pääsin palkintokorokkeelle ajamalla. Oli erittäin helpottavaa saada ehjä kisa pitkästä aikaa.

Toinen sija jäi lopulta 2,8 sekunnin päähän. Latvala löysi autoonsa oikeat säädöt lauantai-iltapäivänä, mutta ei enää ehtinyt ajaa Citroenin Mads Östbergia kiinni.

– Vähän se jäi harmittamaan, mutta kyllä minä ihan kaikkeni tein. Lauantai-iltapäivään asti Mads oli koko ajan minua nopeampi. Kilometrit loppuivat nyt vähän kesken.

Tallikaveri Ott Tänakin voittovauhtiin Latvalalla ei ollut mitään asiaa.

– Ott oli koko viikonlopun omassa luokassaan. Hän ajoi huikean suorituksen. Suomessa luottamus pitää olla 100-prosenttista, että voi ajaa voitosta. Auto oli loistava, siitä ei ole epäilystä. Oma itseluottamukseni ei kuitenkaan ollut tarvittavalla tasolla kisan alussa, Latvala myönsi.

– Minulla on kaksi kertaa hajonnut tällä kaudella jousitus. Jouduin tässäkin rallissa miettimään koko ajan, varsinkin alussa, että kestääkö rengas ja jousitus. En voinut ottaa kovia riskejä ollenkaan. Siinä se ratkaiseva ero tulee, eikä voitu ihan voitosta kamppailla.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö