Tommi Mäkiselle ylimääräistä päänvaivaa – tallipomokollega torpedoi suunnitelman?

Tommi Mäkinen
Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Tommi Mäkinen haluaa, että tiimin tuore kuskivärväys Ott Tänak pääsee hyvissä ajoin testaamaan ensi kauden ajokkiaan. M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson on toista mieltä asiasta.

Tänak on edustanut M-Sportia kaudesta 2012 ja viimein tänä vuonna hän osoitti olevansa voittava kuljettaja. Virolainen ajoi uransa kaksi ensimmäistä MM-osakilpailuvoittoa ja sijoittui kolmanneksi kauden 2017 loppupisteissä.

Jatkossa Tänakin menestyksestä pääsee nauttimaan Toyota, jonka riveissä kuljettaja ajaa ainakin kaksi seuraavaa kautta. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen toivoo, että Tänak saa mahdollisimman nopeasti tilaisuuden testata Toyota Yaris WRC -autoa.

– Olemme suunnitelleet, että Ott ajaa autoa joulukuussa ja että hän saa kuljettajistamme eniten testiaikaa ennen Monte Carlo -rallia, Mäkinen kertoi Rallye Magazinin mukaan.

Mäkiselle aiheuttaa päänvaivaa se, että Tänakin ja M-Sportin välinen sopimus on voimassa vuoden loppuun saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että M-Sport-pomo Malcolm Wilson voi estää Tänakin Toyota-testit ennen tammikuuta. Eikä Wilson ole näillä näkymin antamassa Tänakille lupaa hypätä Yarikseen.

– Tämä ei liity mitenkään Ottiin. Tämä liittyy siihen, miten asiat menivät, Wilson sanoi menemättä sen enempää yksityiskohtiin.

Tänakille saattaa avautua tilaisuus anoa Wilsonilta myönnytystä vielä ensi tiistaina, jolloin M-Sport-talli viettää pikkujouluja. Tänakin odotetaan saapuvan juhliin suoraan Toyotan PR-tilaisuudesta Japanista.

Kauden 2018 avaava Monte Carlon MM-ralli on ohjelmassa 25.-28. tammikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat