Tommi Mäkinen suitsutti japanilaissuojattinsa voittoa: ”Kaikki ovat yllättyneitä”

Takamoto Katsuta ja Marko Salminen
Takamoto Katsuta (oik.) ja Marko Salminen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racing -tallin haastajaohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta järjesti yllätyksen ajettuaan voittoon Ruotsin MM-rallin WRC2-luokassa viikonloppuna.

Japanilainen Katsuta ja kartanlukija Marko Salminen ajoivat luokassaan yhdeksän pohja-aikaa ja ottivat kärkisijan 4,5 sekunnin turvin ennen ruotsalaista Pontus Tidemandia. Tommi Mäkinen Racing -tallia edustava Katsuta sai esityksestään kehut tallipäällikkö Mäkiseltä.

– Takamaton saavuttama tulos on todella fantastinen. Kaikki ovat yllättyneitä siitä, kuinka hyvin hän käsitteli paineet johtaessaan kilpailua. Hänellä oli vastassaan erittäin nopeita kuljettajia, joilla on rutkasti kokemusta tällaisista olosuhteista, Mäkinen suitsutti.

– Tämä on erittäin lupaavaa hänen tulevaisuutensa kannalta. Tämä on myös paras asia, mitä koko haastajaohjelmallemme olisi voinut tapahtua, Mäkinen jatkoi.

Ford Fiesta R5 -autolla kilpaillut Katsuta otti kisan kärkipaikan toisella erikoiskokeella ja menetti sen vain hetkeksi lauantaiaamuna.

– Perjantaina spinnasin, ja se oli hyvä kokemus minulle, sillä ymmärsin, että minun pitää hieman rauhoittua. Minun piti silti puskea kovaa lauantaina, sillä meillä oli erilainen lähtöpaikka verrattuna perjantaihin. Edessämme ei ollut yhtäkään R5-autoa, joten pito ei ollut yhtä hyvä, ja linjoja oli vaikeaa nähdä. Meillä oli jonkin verran tilanteita erikoiskokeilla, mutta pystyimme pitämään paikkamme maaliin saakka, Katsuta kertasi viikonloppuaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat