Tommi Mäkinen nosti esiin erityisen tapauksen Toyotan kehityksessä – ”Antoi älyttömästi jeesiä”

Tommi Mäkinen ja Ott Tänak
Tommi Mäkinen ja Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-talli on ylittänyt ennakko-odotukset kahden ensimmäisen kautensa aikana.

Talli suunnitteli kaksi vuotta sitten lähtiessään rallin MM-sarjaan, että kaudella 2017 talli tavoittelee palkintokorokepaikkoja ja vuotta myöhemmin on aika taistella voitoista. Toyota Yaris WRC:n taival alkoi upeasti, sillä heti vuoden 2017 avausrallissa Monte Carlossa Jari-Matti Latvala toi auton toisena maaliin. Tavoitteet menivät uusiksi seuraavassa rallissa Ruotsissa, missä Latvala otti voiton.

Esapekka Lappi toi Toyota Gazoo Racingille kauden 2017 toisen voiton Suomessa. Tänä vuonna tallin voittokulkua on jatkanut virolaiskuljettaja Ott Tänak, joka on ottanut neljä ykköstilaa. Toyota puolestaan johtaa valmistajien MM-sarjaa ja sillä on loistava mahdollisuus sinetöidä maailmanmestaruus kauden päätösrallissa Australiassa ensi viikolla.

– Tallin kehitys on ollut huikean hyvä. Tämä on mennyt niin kuin olemme suunnitelleet. Viime vuonna ajoimme kokemusta ja katsoimme, missä mennään. Analysoimme huolella ne osa-alueet, missä meidän parantaa, tallipäällikkö Mäkinen kertoo Rallit.fille.

Alkuvuodesta Puuppolassa tehtiin parannuksia Yarikseen ja kehitystyötä on jatkettu läpi vuoden. Talli on näyttänyt varsinkin kauden jälkimmäisellä puoliskolla, että ”lastentaudeista” on päästy eroon.

– Meillä ei ole ollut hirveästi luotettavuusongelmia auton kanssa sen jälkeen, kun saimme jäähdytyspuolen kuntoon ja jousitukseen saatiin lisää pitoa. Tämä on aika pienistä asioista kiinni, Mäkinen alleviivaa.

Mäkinen nostaa esiin yhden erityisen tapauksen, joka auttoi tekemään parannuksia WRC-autoon.

– Meillä oli tuuria, että pääsimme Englannissa testaamaan ensimmäistä kertaa märällä kelillä. Saimme siellä liukkaassa olosuhteessa lisää ymmärrystä ja osasimme mukautua siihen. Se antoi meille ihan älyttömästi jeesiä ja otimme ison harppauksen eteenpäin. Se näkyi jo Espanjassa ja se varmasti heijastuu myös Australiassa.

Kauden päättävä Australian MM-ralli käynnistyy Suomen aikaa myöhään torstai-iltana 15. marraskuuta ja päättyy varhain sunnuntaiaamuna 18. marraskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat