Thierry Neuville kokee yhä olevansa suosikki mestariksi – ”Nyt tietä putsaa joku muu kuin minä”

Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain belgialaiskuski Thierry Neuvillen etumatka rallin MM-sarjassa hupeni kovaa vauhtia syksyn mittaa. Neuville valahti lopulta viime kuun Katalonian osakilpailussa MM-taulukossa toiseksi kolmen pisteen päähän Fordin Sebastien Ogierista.

Neuville kuitenkin väittää, että etu on yhä hänen puolellaan taistelussa Ogieria vastaan kauden 2018 maailmanmestaruudesta. Neuvillen mukaan Ogier kärsii vuoden päätöskisassa Australiassa tienauraajan roolistaan, ja tämä taas antaa etulyöntiaseman ensimmäistä titteliä jahtaavalle belgialaiselle.

– Minusta on parempi olla taulukossa toisena vain muutaman pisteen päässä. Nyt tietä putsaa joku muu kuin minä, Neuville sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– On kuitenkin vaikea ennustaa, mitä tapahtuu. Jos minulla on ongelmia, niin sitten hän (Ogier) on mestari. Ei tilanne kuitenkaan missään nimessä ole huono minulle. Ero on todella pieni. Luvassa on huikea kilpailu, belgialainen jatkaa.

Myös Toyotan Ott Tänakilla on ensi viikon päätösrallissa vielä panosta. Tänak on 23 pistettä Ogieria perässä, kun jaossa on vielä 30 MM-pistettä. Tänakin nouseminen mestariksi vaatisi käytännössä sekä Neuvillen että Ogierin epäonnea.

– Minä olen iloinen, että pääsen Australiaan pistejohdossa. Kova kisa siitä tulee, sen me kaikki tiedämme. On kuitenkin parempi olla pistejohdossa. Sitä olen aina sanonut, Ogier sanailee Autosportille.

Neuville juhli Australiassa viime vuonna voittoa. Ogier on puolestaan juhlinut vuosina 2014-2015.

Lue myös nämä

  • Uusimmat