Tommi Mäkinen naureskeli kuljettajahuhulle – ”Lähden itse Monteen ja Grönholm ajaa Ruotsissa”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkinen oli huumorituulella, kun Rallit.fi kysyi Toyotan tallipäälliköltä rallin MM-sarjan tuoreimmasta kuljettajahuhusta.

Yle uutisoi tiistaina, että Hyundain kehitysohjelmaan kuuluva suomalaislupaus Jari Huttunen saattaisi korvata Esapekka Lapin ensi kaudella. Lapilla on tällä hetkellä kaksi vaihtoehtoa tulevalle vuodelle: nykyinen työnantaja Toyota Gazoo Racing ja Citroen, joka on ollut suomalaisen perässä kuskimarkkinoilla.

Mäkinen kuittasi lyhyesti huhun Huttusen mahdollisesta siirrosta Toyotalle.

– Ovathan nämä vähän ennenaikaisia tarinoita. Naureskeltiin tuossa aiemmin, että juttua tulee nyt joka suunnalta, Mäkinen kuittasi ja pisti sen jälkeen huumorivaihteen silmään.

– Nythän minulle tuli oiva tilaisuus kertoa, että olen miettinyt itse lähteväni ajamaan Monte Carloon ensi kaudella, ja Bosse (Marcus Grönholm) ajaa Ruotsissa. Sen jälkeen vedetään pitkää tikkua, kumpi lähtee Meksikoon, Mäkinen veisteli ja repesi raikuvaan nauruun.

Kaksi maailmanmestaruutta ralliurallaan saavuttanut Grönholm toimii Huttusen managerina. Mäkisen mukaan suomalaislegendat eivät ole ”sen enempää jutelleet” keskenään Huttusesta.

– Käymme läpi kaikkia vaihtoehtoja ja myöhemmin käymme vielä laajemmin läpi sitä, mikä tahtotila ja ajatus meillä ja Japanin päässä on tulevaisuuden suhteen. Emme ole vielä edes keskustelleet siitä, lähdemmekö kouluttamaan uusia kuljettajia vai haemmeko kokeneempaa kuljettajaa. Katsotaan ensin, miten Esapekan kanssa käy, Mäkinen painotti.

Tämän kauden maailmanmestaruudesta taistelevalla Ott Tänakilla on Toyotan kanssa sopimus ensi vuodesta. Jari-Matti Latvalakin on todennäköisesti jatkamassa Toyotalla, vaikka hänen ensi kauden talliaan ei ole vielä vahvistettu.

Lue myös nämä

  • Uusimmat