Tomi Vilenius kolmen vuoden tauon jälkeen rallin SM-sarjaan

Tomi Vilenius palaa SM-sarjaan. Kuva: Niko Laurila / Ilmavaltiaat.fi.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuodesta 1996 lähtien niin kotimaisia kuin kansainvälisiä ralleja ajanut porvoolainen Tomi Vilenius ja hänen luottokartanlukija Sami Ryynänen tekevät kolmen vuoden tauon jälkeen vahvan paluun rallin SM-sarjaan.

Pitkän ralliharrastuksensa saatossa Vilenius on saavuttanut menestystä niin kansallisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa. Yhden nuorten SM-sarjan yleiskilpailuvoiton lisäksi hän on kansallisissa kilpailuissa saavuttanut lukuisia luokkavoittoja sekä menestystä niin Suomen kuin Espanjan MM-ralleissa. Vuonna 2008 Suomen MM-rallissa Vilenius piti luokkansa kolmanneksi kiireisintä vauhtia ja huippuhetki oli vuonna 2016, kun hän ja kartanlukija Ryynänen saavuttivat luokkavoiton Kataloniassa ajetusta Espanjan MM-rallista.

Ralli SM-sarjan osakilpailujen erikoiskokeille kaksikko starttaa nöyränä tietäen, että onnistuessaan heillä on mahdollisuudet niin kilpailujen palkintokorokkeille kuin unelmissa poreilevalle SM-mitalille.

– Katalonian soralla ja asvaltilla otettu luokkavoitto kasvatti nälkää niin suureksi, että syntyi ajatus huippukalustolla kilpailla Rallin SM-mitalista. Kun rallikonkari Marko Mänty siirtyi kilpailemaan rallin kuninkuusluokkaan turboahdetulla nelivetoisella autolla, niin häneltä vapautuneella FIN-R viritteisellä etuvetoisella Honda Civic Type-R
ralliautolla palkintokorokesijoituksista lähdemme ajamaan, Vilenius kertoo.

– Arctic Lapland rallin lähtölistaa kun luetaan, niin SM4-luokka on erittäin kovatasoinen, jossa kovaa pitää meidän mennä mikäli tavoitteemme haluamme saavuttaa. Ajotaukoakin on sen verran, että talven kilpailut menee rattiruostetta ranteista poistaessa eli en ole pettynyt mikäli en ns. Tunturirallissa pysty SM4-luokan kärkikuljettajien vauhtiin vastaamaan. Eli nöyränä matkaan ja katsotaan mihin se sitten riittää, Vilenius jatkaa.

Kilpailukauden avaava 11 erikoiskokeen mittainen Arctic Lapland Ralli ajetaan tammikuun viimeisellä viikolla Rovaniemen ja Kemijärven ympäristön perinteikkäillä pikataipaleilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat