Tänak avaa Toyota-siirtoa: Jäin kakkoskuskiksi viime vuonna

Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala
Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaiskuljettaja Ott Tänak vaihtoi täksi kaudeksi M-Sport Fordin tiimistä Toyotalle. Syy siirron taustalla on yksinkertainen. Tänak oli jämähtämässä Fordilla kakkoskuskiksi viisinkertaisen mestarin Sebastien Ogierin taakse. 

Tänak vietti Fordilla kuusi kautta, mutta nyt oli aika uusien haasteiden.

– Tykkäsin todella tehdä töitä Sebastienin (Ogier) kanssa, mutta välillä meidän taloudelliset resurssit olivat rajoitetut ja emme saaneet kehitettyä autoamme niin paljon kuin Sebin autoa kehitettiin, Tänak sanoo Autosportille.

– Me olimme kakkoskuskina viime vuonna, joten tulevaisuutta ajatellen siirto oli paras mahdollisuuteni taistella mestaruudesta jatkossa. Siirtyminen Toyotalle oli se, mitä tarvitsin, viime kaudella MM-pisteissä pronssille ajanut Tänak jatkaa.

Tänakilla on Toyotan kanssa kahden vuoden sopimus. Virolainen on testannut ensi viikolla alkavaa Monte Carlon rallia varten neljä päivää ja lisäksi kaksi päivää helmikuun Ruotsin kisaa varten. Auto on erilainen Fordiin verrattuna, joten avauskisoissa Tänakin pitää ajaa maltilla.

– Autot ovat ehdottomasti erilaisia. En kuitenkaan löydä mitään negatiivista sanottavaa. Molemmat ovat hyviä autoja. Toyotassa idea on hieman erilainen ja autot käyttäytyvät myös eri tavalla, Tänak vertailee nykyistä ja edellistä menopeliään.

– Toyota voi ehdottomasti taistella voitosta Monte Carlossa, mutta minun kannalta ei ehkä ole järkevintä puskea siellä kynsin hampain voitosta. Haluan ajaa siellä hyvän sijoituksen ja Monten jälkeen on tulossa minulle hyviä kisoja puskea täysillä. Ruotsi esimerkiksi sopii minulle ja autolle paremmin.

Lue myös nämä