Tomi Tukiainen rallisprintin nelivetoisten Suomen mestari

Tomi Tukiainen. Kuva: Pertti Kangasniemi/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Keuruulainen Tomi Tukiainen on rallisprintin nelivetoluokan uusi Suomen mestari. R5-luokan Skoda Fabia -ralliautolla kilpaileva Tukiainen varmisti uransa ensimmäisen rallisprintin Suomen mestaruuden lauantaina Leppävirralla käydyssä kauden viidennessä SM-osakilpailussa.

Tukiainen sijoittui ralliautoluokassa toiseksi varkautelaisen Janne Erosen jälkeen. Yleiskilpailussa Tukiainen oli viides. Tukiaisen piste-etumatka on niin suuri, etteivät muut voi häntä enää tavoittaa kauden viimeisessä osakilpailussa Laihialla.

– Hienoa, että mestaruus ratkesi jo nyt. Olin eräällä tavalla pakkoraossa mestaruuden suhteen, koska en pääse kauden viimeiseen kilpailuun Laihialle. Olen kauden viimeisen SM-osakilpailun aikana ajamassa Virossa Saarenmaan rallia, Tukiainen sanoi.

Tukiaisen ei alunperin pitänyt ajaa koko rallisprintkautta, mutta toisin kävi.

– Kauden ensimmäiseen kilpailuun Ruuhimäkeen lähdin kokeilemaan autoa, kun tie on hieno ja kilpailu ajettiin kodin lähellä. Ruuhimäessä tuli menestystä ja niin päätin ajaa talvikauden toisen kilpailun Rovaniemellä. Sen kilpailuin onnistuin voittamaan ja sitten ryhdyttiinkin miettimään koko kauden ajamista.

Tukiainen sai apua Lievestuoreella toimivalta Printsportilta Skoda Fabian saamiseksi asvalttikuntoon.

– Printsportin yrittäjä Eero Räikkönen tuli hienosti projektiin mukaan ja auttoi suuresti, jotta saimme Skodan sopivaksi asvalttille. Asvaltillakin vauhti oli hyvää ja niin oli selvää, että ajan myös Leppävirran kilpailun. Onhan se hienoa, että pystyin urallani vielä voittamaan Suomen mestaruuden.

45-vuotiaalla Tukiaisella on menestyksekäs ura kotimaisessa autourheilussa. Tukiainen voitti rallin pienen N-ryhmän Suomen mestaruuden vuonna 1999 ja pienen A-ryhmän Suomen mestaruuden vuonna 2001. Vuonna 2002 hän saavutti rallin SM-hopeaa pienessä A-ryhmässä. Viime vuosina Tukiainen on keskittynyt ralleihin, rallisprintteihin hän palasi tälle kaudelle peräti 17 vuoden tauon jälkeen.

Yleiskilpailun ja samalla nelivetoisten nopein Leppävirran Mustinmäellä oli hallitseva Suomen mestari, tuusulalainen Tomi Hallia. Rallisprintin seitsenkertainen Suomen mestari kiersi vajaan kolmen kilometrin pituisen radan aikaan 1.37,68.

Leppävirralla kaksivetoisten nopein oli seinäjokelainen Jari-Matti Tiilikka. Hän ajoi etuvetoisella Honda Civic Type R:llä ajan 1.46,03. Junioreiden nopein oli Joensuun Urheiluautoilijoiden Hannu Varis. Salon

Nuorten luokan Leppävirralla voitti Laihian Urheiluautoilijoiden Walle Pajuoja.
Naisten luokan nopein oli Hämeenkyrön Urheiluautoilijoiden Marjo-Riitta Mansikkamäki. Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensas voitti V1600-luokan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat