Tomi Hallialle rallisprintin seitsemäs SM-titteli

Mr. Rallisprint Tomi Hallia ei pääse jahtaamaan tänä vuonna uransa kahdeksatta mestaruutta. Kuva: Taneli Niinimäki.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuusulalainen Tomi Hallia varmisti lauantaina Leppävirralla, kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa, rallisprintin Suomen mestaruuden nelivetoluokassa. Noin 500 hevosvoimaisella, turboahdetulla, nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Hallia oli lauantaina Leppävirran Mustinmäellä ajetun rallisprintin SM-osakilpailun yleiskilpailun sekä nelivetoisten nopein.

Hallia ajoi vajaan kolmen kilometrin pituisen radan aikaan 1.39,26. Toiseksi nopein oli Järviseudun Urheiluautoilijoiden Samuli Pokela. Hänen paras aikansa oli 1.40,47 eli 1,21 sekuntia hitaampi kuin Hallian. Kolmanneksi nopein niin yleiskilpailussa kuin nelivetoisissakin oli Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Tapio Lauronen. Hän oli vain 0,02 sekuntia hitaampi kuin Pokela.

Tomi Hallia tunnetaan lempinimellä Mr. Rallisprint. Leppävirralla hän varmisti uransa seitsemännen Suomen mestaruuden. Vuonna 1974 syntynyt supermenestyjä on saavuttanut urallaan rallisprintin SM -kultaa vuosina 2004, 2005, 2006, 2007, 2010, 2011 ja 2017. Viime vuonna hän saavutti kaksivetoisten SM -pronssia.

– Kyllähän mestaruus tuntuu hyvältä. Mukavaahan se olisi ollut jännittää vielä kauden viimeisessä kilpailussa, mutta hyvä näinkin. Mutta vähän se kilvanajo lopahti kesken kaiken, naurahti Suomen mestari Leppävirran kilpailun jälkeen.

Hallialla on ennen kauden viimeistä osakilpailua kasassa 51 pistettä. Toisena SM -pisteissä on raahelainen, Leppävirralla yleiskilpailussa kolmanneksitoista ja ralliautoluokassa sijalle kolme sijoittunut Pekka Keski-Korsu, pisteitä on kasassa 46,5. Hän varmisti Leppävirralla uransa ensimmäisen henkilökohtaisen SM -mitalin, rallisprintin nelivetoluokan SM -hopean. Keski-Korsu ajoi tänä vuonna kolmannen kerran täyden SM-kauden.

– Ensimmäinen kierros oli liukas, kun pääsin tai jouduin ajamaan ensimmäisellä kierroksella ensimmäisenä autona. Toisella kierroksella oli tiessä uria sen verran, että auto hyppäsi ihannelinjalta eikä aika siksi parantunut. Mutta tyytyväinen olen SM -mitalin varmistumiseen.

Nelivetoluokan SM -pisteissä kolmantena on kajaanilainen Kai Hyttinen 38 pisteellä.

Kaksivetoisissa Suomen mestaruus ratkeaa vasta kauden viimeisessä osakilpailussa. Päätösosakilpailuun lähtee piikkipaikalta Mikael Vuotari. Hänellä on 54,5 pistettä. Mika Lemmetti vaanii pisteen päässä ja Jukka Vähämäki kahden pisteen päässä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat