Todellinen yllätysnimi WRC-Fordilla Suomen MM-ralliin – ”Hieman pelonsekaisin tuntein kisaa jo odottelen”

Jouni Virtanen ajaa Janne Tuohinon tiimin WRC-Fordilla Jyskälässä. Kuva: JanPro Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Jyvässeudulla ajettavassa Suomen MM-rallissa nähdään yksi kokonaan suomalainen WRC-tiimi, kun entisen tehdaskuljettaja Janne Tuohinon JanPro Racingin Ford Fiesta WRC-autolla kilpailussa vauhtiaan mittaa kouvolalainen Jouni Virtanen.

Virtasen kartanlukijana toimii jyväskyläläinen Risto Pietiläinen, joka toimi aikoinaan nykyisen muun muassa Harri Rovanperän aisaparina..

Virtanen osallistuu Suomen ralliin jo 11. kertaa. Aikaisempina kahtena vuonna hän on ajanut WRC2-luokassa, mutta nyt mies suuntaa kilpailun reitille välittömästi MM-sarjan tähtikuljettajien perässä.

Jouni Virtasen tie JanPro Racingin Ford Fiesta WRC-auton rattiin vei Fordin tehdastiimin, englantilaisen M-Sportin kautta.

– Vuosi sitten ajoin M-Sportin R5-luokan tehdasautolla ja nyt kun heiltä WRC-autoa kysyin kilpailuun, niin he ohjasivat minut yhteistyökumppaninsa JanPro Racingin ja sen tiimipäällikkö Tuohinon juttusille. Siitä yhteistyömme alkoi ja nyt jo kieltämättä hieman pelonsekaisin tuntein tässä jo niin kahta edessä olevaa testipäivää kuin itse kilpailua kuumeisesti odottelee. Vaikka Suomen MM-rallin alkuun on kuutisen viikkoa aikaa, niin jännitys on jo niin sanotusti käsin kosketeltavissa, Virtanen kertoo.

– Koko kilpailun ajan olemme Fordin tehdastiimi M-Sportin alaisuudessa ja siten minulla on heidän sekä ennen kaikkea Janne Tuohinon valtava tietotaito käytettävissä. Lisäksi kun kartanlukijakseni istuu yli 250 rallin kokemuksen omaava Risto Pietiläinen, niin lähtökohdat ovat kerrankin sellaiset, että parempia ei oikeastaan voi mitenkään saada.

Harrastuksenaan rallia ajavan Virtasen tavoitteet ovat silti maltilliset.

– Meidän tavoitteena tulee olemaan vain ja ainoastaan sunnuntaisen maalilipun näkeminen ja jyvässeudun vuoristoratamaisilla erikoiskokeilla modernin WRC-auton lento-ominaisuuksista nauttiminen, Virtanen jatkaa.

Helmikuussa Ruotsin MM-rallissa Janne Tuohino saavutti yleiskilpailun kymmenennen sijan ja siirtyi sen jälkeen JanPro Racingin tiimipäällikön työtehtäviin. Edessä on tiimin toinen MM-osakilpailu.

– Kuluneen kevään ajan meillä on ollut useiden kuljettajien kanssa keskusteluja niin rallin MM-sarjan osakilpailuista kuin pienemmistä ralleista. Jounin kanssa saimme nopeasti sovittua asiat ja nyt hän saa kunnian olla tiimimme ensimmäinen kuljettaja, joka autollamme Suomen MM-rallissa kilpailee, Tuohino kertoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat