Eerik Pietariselta loistava kisa Saksan rallisarjassa – ”Mikä viikonloppu!”

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Pietarisen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallilupaus Eerik Pietarinen sekä kartanlukija Juhana Raitanen sijoittuivat toiseksi ADAC Opel Rallye Cupin kolmannessa osakilpailussa Stemweder Berg -rallissa. 

Pietarinen ja Raitanen jatkavat kakkostilan myötä 22 pisteen turvin Opel Cupin johtopaikalla. Tärkeintä oli kuitenkin jälleen hankkia kokemusta asvaltilta.

Toinen sija viime viikonloppuna ajetussa rallissa ei tullut helpolla, sillä mukana oli 12 autokuntaa, jotka ajoivat kaikki samanlaisilla Opel Adam R2 -autoilla. Luoteis-Saksassa lähellä Hollannin rajaa ajetussa Stemweder Berg -rallissa kurvailtiin yhteensä 145,78 ek-kilometriä.

– Mikä viikonloppu! Tuloksen lisäksi tuntuu siltä, että otin ison askeleen eteenpäin asvalttiajamisessa. Tulimme tänne suoraan Sardinialta, jossa kävin nuotittamassa. Me emme ehtineen ajaa ollenkaan testiä tätä rallia varten. Fiilis oli silti heti hyvä ja pystyin täysin keskittymään ajamiseen, Pietarinen summasi.

– Tämä oli tosi postiivinen kisa ja olemme taas oppineet paljon. Tämä tuo lisää boostia, kun seuraavaksi on edessä kotikisa Suomessa.

Suomessa Pietarinen saa alleen nelivetoauton, kun tulevaisuuden lupaus ajaa Skoda Fabia R5:n uudella kehitysversiolla. Samalla Fabia R5 EVO:lla suomalainen osallistuu myös heinäkuussa ajettavaan Rally Estoniaan.

Viime vuonna Pietarinen voitti Rally Estoniassa R5-autojen luokan. Tänä vuonna vastus on ehkä vieläkin kovempaa, kun samassa luokassa ajaa muun muassa WRC-tähti Teemu Suninen.

– Meillä on hienoja muistoja kilpailusta viime vuodelta. Pätkät olivat mahtavia ja niistä hypyistä ei voinut kuin nauttia. Kuten viime vuonna, tälläkin kertaa päätavoite on valmistaa sekä itsemme että auto Suomen MM-rallia varten.

Stemweder Berg -ralli, Opel Adam Cupin lopputulokset:
1. Grégoire Munster/Louis Louka (LUX)     1.38.27,8
2. Eerik Pietarinen/Juhana Raitanen (FIN)  +1.04.3 
3. Ernst Kranenburg/Wout de Klerk (NED)    +3.19,8
4. Tim Wacker/Chioma Monix (GER)           +3.30,8
5. Ashley Field/Josh Davison (GBR)         +3.46,7
6. Nick Loof/Nico Eichenauer (GER)         +3.52,0

Lue myös nämä