Sebastien Loeb harjoitteli helppoon voittoon

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Loeb harjoitteli Hyundain WRC-autolla asvaltilla ajamista viikonloppuna järjestetyssä Ranskan asvalttirallisarjan osakilpailussa.

Loeb ajoi näytöstyyliin voittoon kotiseutunsa Vosges-rallissa. Ranskalaiskuljettaja ajoi pohja-ajan jokaiselle erikoiskokeelle ja otti ykköstilan miltei neljän minuutin erolla toiseksi sijoittuneeseen Yohan Rosseliin.

Hyundaille ja Loebille kyse oli testistä asvalttikisassa. Loeb ajanee seuraavan MM-rallinsa elokuussa Saksassa.

– Vosgesissa yritimme saada hänet tottumaan autoon asvaltilla. Minulle oli pieni yllätys, että hänellä on ollut eniten ongelmia automme kanssa asvaltilla, Hyundain WRC-tallin päällikkö Andrea Adamo sanoi.

Hyundai saalisti viikonlopun aikana peräti kolme voittoa. Dani Sordo oli ykkönen Sardinian MM-rallissa, ja Jari Huttunen teki vastaavan tempun i20 WRC -autolla Pohjanmaan SM-rallissa.

– Vaadin paljon väeltämme, kun ajamme samaan aikaan kolme rallia eri paikoissa. Sen vuoksi halaan työntekijöitämme. Vaadin paljon talliväeltämme, ja monet joutuvat jättämään lomiaan väliin. Minulla on hieman syyllinen olo, mutta olen myös kiitollinen, Adamo totesi.

Adamo ei ole vielä päättänyt, kuka ajaa Hyundain kolmatta WRC-autoa Suomen MM-rallissa Thierry Neuvillen ja Andreas Mikkelsenin ohella. Suomessa on spekuloitu sillä, voisiko Huttunen saada näyttöpaikan, mutta Adamon mukaan kiuruvetinen ei tule kyseeseen. Huttunen on ajanut tänä kesänä kaksi SM-rallia WRC-autolla.

– Käytämme häntä, koska hän on vieraileva kuljettaja, ei P1-kategorian kuski. Hän on testannut meille osia kahdessa rallissa. Hänen tehtävänään on ollut testata osien kestävyyttä, Adamo totesi.

Lue myös nämä