Ogier tyylitteli kolmanneksi Saksassa – ”ei järkeä ottaa turhia riskejä”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Saksan MM-rallissa. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nelinkertainen rallin maailmanmestari Sebastien Ogier palasi MM-pistejohtoon sunnuntaina päättyneen Saksan MM-rallin jälkeen. Ogier ajoi kilpailussa kolmanneksi ja otti pesäeroa toisena majailevaan Hyundain Thierry Neuvilleen.

Neuville joutui keskeyttämään lauantaina ja sen jälkeen Ogier löysäsi kaasua. Ranskalainen malttoi ajaa ilman turhia riskejä kolmanneksi, vaikka myös voitto olisi himottanut.

– Mestaruustaiston kannalta tämä oli positiivinen viikonloppu ja kasvatimme johtomme 17 pisteeseen. Se oli tavoitteena, että pääsemme takaisin johtoon. Tottakai olisin halunnut ajaa voitosta, mutta ei tämä huono viikonloppu todellakaan ollut, Ogier kommentoi M-Sportin tiedotteessa.

– Perjantaina meillä oli hankalaa. Minulla ei ollut oikeat säädöt viinitarhapätkille ja myös rengasvalinta oli väärä. Perjantain jälkeen kaikki sujui hyvin, mutta kun Thierry (Neuville) keskeytti, niin ei ollut järkeä ottaa riskejä. Olisimme voineet haastaa Mikkelsenin kakkostilasta, mutta riski ei olisi ollut sen arvoinen, Ogier jatkoi.

Rallin MM-sarja jää kilpailujen osalta kuuden viikon tauolle. Tositoimiin palataan Espanjan rallissa lokakuun alussa.

Lue myös nämä