Thierry Neuvillella vaikea tehtävä Meksikossa – ”Olosuhteet ovat kovat varsinkin etuautolle”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain belgialaiskuski Thierry Neuvillen kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle rallin MM-sarjassa. Kahden ajetun rallin jälkeen Neuville jakaa MM-sarjan piikkipaikkaa Toyotan Elfyn Evansin kanssa.

Kauden avanneessa Monte Carlon rallissa Neuville oli ykkönen, mutta Ruotsin tynkärallissa helmikuussa vasta kuudes. Meksikossa Neuville kärsii todennäköisesti irtosoran auraamisesta, mutta tavoitteet ovat silti korkealla.

– Meksikon ralli on kauden ensimmäinen ”kesäkisa”. Lämpötilat ovat selvästi kuumempia kuin Montessa ja Ruotsissa. Osa pätkistä on todella pitkiä ja ne ajetaan korkealla vuoristossa. Olosuhteet ovat siis kovat, varsinkin kun on etuautona tiellä, Neuville summaa.

Meksikon rallissa Neuvillella on kuitenkin lämpimiä muistoja. Kaudella 2013 Neuville saavutti juuri Meksikossa Fordin ratissa uransa ensimmäisen palkintosijan ollen kolmas. Saman sijoituksen belgialainen on ajanut myös vuosina 2014 ja 2017.

– Se on aina ollut yksi kisa, jonka olen halunnut voittaa. En ole siihen koskaan pystynyt, mutta nyt olisi se asia kiva saavuttaa, Neuville toteaa.

Neuville ei ollut mukana Portugalissa Rallye Serras de Fafe -testikisassa. Puolustava mestari Ott Tänak ja Dani Sordo hakivat säätöjä Pohjois-Portugalissa. Neuville ajaa Hyundain tehdastiimissä kuitenkin jo seitsemättä kauttaan, joten säädöt tuskin ovat pielessä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat