Kalle Rovanperä teki tiukan linjauksen Safari-rallin viimeiseen ajopäivään

Kalle Rovanperä on ollut toistaiseksi musertavan ylivoimainen Keniassa ajettavassa Safari-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperällä on tukeva yli kahden minuutin johto ja suomalainen on nyt kiinni 18 ehdollisessa MM-pisteessä.

Rovanperä on hallinnut Kenian haastavat olosuhteet alusta lähtien, eikä ole sortunut virheisiin.

– Olen ajanut aika taitavasti vaikeat paikat läpi. Kaikki huoltoon tulleet renkaat ovat olleet aika hyvässä kunnossa. Ei ole tullut isoja osumia, joten jotain sen täytyy tarkoittaa, Rovanperä sanoi lauantain päätteeksi.

– Kiertelemme kivet paremmin kuin muut varmasti tai jotain. Ja se on ollut suunnitelma ja hyvin se on toiminut, Rovanperä jatkoi.

Myös valmistautuminen on mennyt nappiin.

– Meillä on ollut hyvät nuotit ja sen lisäksi muistan aika hyvin ulkoa. Minulla on hyvä muisti. Tällaisissa tilanteissa voin käyttää sitä hyväkseni. Ja suunnitelma on ollut olemassa, Rovanperä sanoi.

– Emme ole stressanneet alun alkaenkaan siitä, että pitäisi tulla liian kovaa. Sitä kun ei tarvita. Tullaan vain omaa tahtia, Rovanperä kertoi.

Safarin kaltaisessa rallissa myös onnella on oma osansa, mutta ajotaito on kuitenkin tärkein.

– Sitä on vaikea tietää, kuinka paljon onnea on tarvittu. Sanoisin kuitenkin, että olen ajanut aika hyvin. Minulla on ollut myös hyvät nuotit. Olen ollut huolellinen, eikä ole tullut mitään isoja osumia. Renkaat ovat kestäneet hyvässä kunnossa, Rovanperä sanoi.

– Koko viikonlopun tavoitteena on ollut olla riittävän nopea, kun tie on niin sanotusti auki ja siihen on mahdollisuus ja se on turvallista. Ja se on tuottanut tähän saakka tulosta.

Ralli jatkuu vielä sunnuntain ”sprintillä”. Sieltä olisi tarjolla lisää pisteitä, mutta niitä suomalainen ei lähde enää tavoittelemaan.

– Huominen on vaikea kysymys, mutta omasta puolestani voin sanoa, että annan varmaan tallikavereiden hoitaa homman. Elfyn ja Takamoto ajavat koko kauden ja he tarvitsevat kaikki pisteet. Minä en tee niillä viimeisillä pisteillä mitään. Katsotaan huomenna. Sanotaan niin, että teen sen, mitä tiimi haluaa, mutta voitto on se tärkein juttu, Rovanperä linjasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat