Thierry Neuville teki mahdottomasta mahdollisen – ”Ylitimme itsemme!”

Hyundain Thierry Neuville sai ison pistepotin Kenian MM-rallista, vaikka myös vaikeuksia mahtui matkalle.
Cyril Abiteboul ja Thierry Neuville
Tallipomo Cyril Abiteboul ja Thierry Neuville. Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville oli kisan tuloksissa viides jääden voittaja Kalle Rovanperästä yli kymmenen minuuttia. Supersunnuntain pikakisassa Neuville oli kuitenkin iskussa ja saalisti päivän aikana tärkeitä lisäpisteitä.

Belgialainen johtaa MM-sarjaa nyt kuuden pisteen erolla ennen Toyotan Elfyn Evansia. Neuville osoitti Safarissa melkoista taistelijan luonnetta, sillä hän kärsi useamman kerran teknisistä vioista ja joutui remontoimaan autoaan sekä siirtymillä että pätkän varrella.

Myös kisan päätöspäivänä sunnuntaina Neuville koki kovia törmättyään keskellä ajolinjaa olleeseen isoon kivenmurikkaan. Aikaa ei kuitenkaan onneksi hukkunut liikaa, vaikka takaripustus pettikin.

– Ylitimme itsemme sunnuntaina kaikkien niiden vaikeuksien jälkeen, mitä kohtasimme. Teimme jälleen mahdottomasta mahdollisen ja saimme isot pisteet, Neuville hehkuttaa belgialaisen RTBF-kanavan sivuilla.

– Voimme olla pelkästään tyytyväisiä, varsinkin kun kasvatimme eroamme MM-sarjassa.

Neuville myönsi, että ehkä pienempikin isku olisi riittänyt, mutta toisaalta sunnuntailta helähti 11 pistettä plakkariin.

– Meillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin hyökätä sunnuntaina. Emme olleet siinä ihan oikeassa, kun tajusimme, miten isoja kiviä tiellä oli. Yhteen osuimme, ja se rikkoi jousituksen. Pääsimme kuitenkin huoltoon ja saimme auton korjattua, Neuville summasi.

– Sen jälkeen pystyimme taas iskemään Power Stagella ja saimme viisi pistettä sekä sunnuntain kokonaisajoista kuusi. En voi olla pettynyt.

Neuville on äärimmäisen tyytyväinen oman kautensa aloitukseen. Selvää on, että belgialaisen on myös saalistettava jatkuvasti hyviä pisteitä, mikäli hän mielii uransa ensimmäiseen mestaruuteen.

– En olisi voinut toivoa parempaa alkua. Monte Carlosta saimme maksimipisteet, Ruotsissa suoriuduimme paremmin kuin osasin odottaa lähtöpaikan takia, Neuville kertasi.

– Täällä taas avasimme jälleen tietä ja meillä oli rengasrikkoja. Lauantaina oli vielä mekaaninen ongelma, mutta saimme auton huoltoon, vaikka se ei ollut todennäköistä. En usko, että olisin voinut ajaa yhtään paremmin.

Rallin MM-sarja jatkuu Kroatiassa parin viikon päästä. Asvalttikisaan Neuvillella on nyt paras mahdollinen lähtöpaikka sarjajohtajana.

– Tavoite Keniaan oli myös MM-sarjan kärjessä, jotta lähtöpaikka olisi hyvä Kroatiaan. Tiedän kyllä, että Evansia on vaikea lyödä asvaltilla. Tärkeintä on, että saamme jälleen hyvät pisteet.

Lue myös nämä

  • Uusimmat