Thierry Neuville päätti Hyundain WRC-tallin testirupeaman – hybridiauto otti komeita loikkia

Hyundain WRC-talli sai testinsä päätökseen maanantaina Keski-Suomessa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi aloitti talvitestit Hyundain testialueella Jämsässä lauantaina, Ott Tänak oli vuorossa sunnuntaina ja maanantaina i20 N Rally1 -hybridikilpuria kiidätti Neuville.

Hyundai käy todennäköisesti ajamassa varsinaiset Ruotsin MM-rallin testit vielä lähempänä helmikuussa ajettavaa kisaa, mutta tällä kertaa haettiin sekä ajotuntumaa kuskeille että testattiin Lapin kertoman mukaan ”jotain uutta”.

Neuville oli viime vuonna nopeissa soraralleissa yllättävän nopea. Takavuosina mies ei ole esimerkiksi Suomen osakilpailussa viihtynyt, mutta tällä sesongilla Suomesta tuli kakkostila kuten myös Viron kisasta muutamaa viikkoa aiemmin. Ruotsin lumilla helmikuussa belgialainen oli niin ikään podiumilla kolmannen sijansa myötä.

Ensi kaudella vain Neuville, tallikaveri Ott Tänak sekä Toyotan Takamoto Katsuta ja Elfyn Evans ovat vahvistettuja täyden kauden kuskeja. Moninkertaisen MM-hopeamitalistin Neuvillen silmissä taatusti siintää mestaruus kaudella 2024.

Neuville ajoi pitkän päivän Keski-Suomessa ja miehen meno lumella näytti varsin hyvältä. Uusi MM-kausi starttaa tammikuun loppupuolella ajettavalla legendaarisella Monte Carlon osakilpailulla.

Katso alapuolelta Timo Hautamäen (WRCTimo) ja Lasse Paanalan videokoosteet Neuvillen testeistä.

Lue myös nämä