Tekniikkamurheet maksoivat MM-hopean Teemu Suniselle

Teemu Suninen ja Mikko Markkula Walesin MM-rallin maalissa
Teemu Suninen ja Mikko Markkula Walesin MM-rallin maalissa. Kuva: Timo Anis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula sinnittelivät Walesin MM-rallin maaliin. Suomalaisparin toive WRC2-luokan MM-hopeasta ei kuitenkaan toteutunut.

Suninen ylsi WRC2-luokassa lopulta vasta sijalle 13. Viikonloppu oli täynnä draamaa, sillä teknisiä ongelmia riitti enemmän kuin kuluneella kaudella yhteensä. Kun Eric Camilli ajoi Walesissa luokan kakkossijalle, nousi ranskalainen Sunisen edelle toiseksi WRC2-luokan MM-pisteissä.

Sunisen vauhti oli lupaavaa Walesissa silloin, kun hänen Fordinsa oli kunnossa.

– Saimme ajettua hyviä pätkäaikoja, mikä oli tietysti hyvä juttu. Kokonaistulos jäi odotettua heikommaksi, mutta siihen oli syynä tekniset ongelmat, joita kohtasimme. Kaiken kaikkiaan opettavainen ralli, Suninen kertoi tiedotteessa.

Lauantaina ylimääräistä ohjelmaa tuli ohjaustehostimesta, joka hajosi ensin juuri ennen 13. erikoiskoetta ja uudelleen heti huollon jälkeen, matkalla rallin 15. erikoiskokeelle. Jälkimmäinen rikkoutuminen oli Suniselle kohtalokas. Matka päättyi lauantain osalta siihen.

– Se oli harmi. Jäimme vain puolen kilometrin päähän huollosta. Ohjaustehostin ei vain toiminut, emmekä lähteneet kisaa jatkamaan.

Kokonaisuutena Walesin osakilpailu oli Sunista ajattavalle M-Sportille erinomainen. Brittitiimi pääsi sunnuntaina korkkaamaan samppanjat upean kauden jälkeen, kun se valloitti valmistajien ja Sebastien Ogier kuljettajien maailmanmestaruuden.

– Heillä on varmasti pari sarjan parasta kuskia, joten onnittelut heille, Suninen toivotti.

Seitsemän osakilpailun jälkeen Sunisen kaulaan ripustetaan pronssinen WRC2-luokan mitali viime vuoden hopean jatkoksi.

– Olihan kausi ihan hyvä, vaikka kultaan tietysti tähdättiin. Siihen ei nyt kuitenkaan ollut mahdollisuuksia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat