Teemu Sunisen WRC-tiimillä muista poikkeava valmistautuminen ”kuumaisemiin”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Suninen valmistautui tällä viikolla rallin MM-sarjan seuraaviin osakilpailuihin, jotka ajetaan Etelä-Amerikassa.

Kauden viides osakilpailu on ohjelmassa kahden viikon kuluttua Argentiinassa. Kaksi viikkoa myöhemmin rallikaravaani suuntaa Chileen, missä kilpaillaan ensimmäistä kertaa MM-pisteistä.

Toyotan, Citroenin ja Hyundain WRC-tiimit testasivat Portugalissa autojaan Etelä-Amerikan sorakisoja varten. M-Sport teki muista tiimeistä poikkeavan valmistautumisen, sillä tiimi testasi Fiesta WRC -autoa Pohjois-Englannissa lähellä päämajaansa.

– Valmistaudutaan mahdollisimman hyvin Etelä-Amerikan reissuun. Tällä kertaa olemme kuuluisassa Greystoken metsässä, joka on erittäin tuttu paikka M-Sportille, Suninen kertoi Twitterissä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vuosi sitten Suninen osallistui ensimmäistä kertaa Argentiinan soraralliin. Suninen toi Ford Fiestan maaliin yhdeksännellä sijalla.

– Viime vuonna emme olleet kovin vahvoja siellä, mutta toivottavasti olemme tehneet hyvin kotiläksyt ja saisimme siellä nyt hyvän vauhdin, Suninen kertoo Rallit.fille.

– Seuraavat rallit ovat täysin erityyppisiä kuin edelliset. Argentiinassa ajetaan niin sanotusti kuumaisemissa. Siellä ei ole mitään metsää, vaan pelkästään kiviä. Argentiinassa hyvästä nuotista ja kokemuksesta on apua, Suninen lisää.

Suninen on MM-pisteissä kymmenentenä neljän ajetun osakilpailun jälkeen. Edellisessä rallissa Korsikalla jokelalainen ajoi viidenneksi.

Lue myös nämä