Teemu Sunisen ura jatkumassa Hyundailla – testasi Monte Carlon MM-rallia varten

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin entinen WRC-kuski Teemu Suninen on jatkamassa uraansa Hyundain rallitallissa. 

Kauden 2021 kahdessa viimeisessä osakilpailussa Kataloniassa ja Monzassa korealaisvalmistajan leivissä ajanut Suninen testasi tallin Rally2-autoa tällä viikolla Monte Carlon MM-rallia varten. Suomalaiskuski ajoi kahden päivän testit Etelä-Ranskassa.

Monzan MM-rallin jälkeen Suninen aprikoi jatkavansa Hyundan ratissa kaudella 2022, mutta asiasta ei ollut vielä varmuutta. Tuoreet testit ovat kuitenkin vahva signaali siitä, että sopimus on todennäköisesti jo syntynyt.

– WRC2-luokasta olemme Hyundain kanssa puhuneet. Itselle prioriteetti on, että pääsen testaamaan ja ajamaan mahdollisimman paljon. Nyt näyttää siltä, että pääsemme jo muutaman viikon sisään ajamaan testiä Rally2-autolla. Siinä mielessä projekti näyttää hyvältä, Suninen sanoi Monzassa marraskuussa Rallit.fille.

Katso alapuolelta koostevideo Sunisen ensimmäisestä testipäivästä. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

 

Hyundain uuden Rally1-auton rattiin Sunisella tuskin on asiaa ainakaan kauden 2022 alkupuoliskolla. Kauden avaavassa Monte Carlon rallissa Rally1-auton ratissa Hyundailta nähdään supertähdet Ott Tänak ja Thierry Neuville sekä nuori lupaus Oliver Solberg. Hyundailla on lisäksi sopimus espanjalaiskonkari Dani Sordon kanssa vuodesta 2022.

Suninen päätti jättää M-Sportin rallitallin elokuun Belgian MM-rallin jälkeen. Suomen MM-rallissa mies ajoi Printsportin Volkswagenilla luokkavoittoon ja Kataloniassa hän oli Hyundain Rally2-autolla WRC2-luokassa toinen. Monzan MM-rallissa Suninen palasi WRC-auton rattiin, kun debyytti Hyundain WRC-autolla toi kuudennen sijan.

Sunisen Hyundai-sopimuksesta ei ole vielä kerrottu julkisuuteen virallista vahvistusta, joten ensi kauden kisaohjelma on arvoitus.

Katso alapuolelta Sunisen haastattelu Monzan MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,393433″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat