Teemu Sunisen pitkä odotus palkittiin – Ogierilta välitön kuitti yhteisen testiajon jälkeen

Sebastien Ogier ja Teemu Suninen yhteiskuvassa testiajon jälkeen.
Sebastien Ogier ja Teemu Suninen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen suurimpiin rallilupauksiin kuuluva Teemu Suninen uhrasi kokonaisen päivän päästäkseen seuraamaan maailmanmestari Sebastien Ogierin testejä Orivedelle.

Ogier aloitti keskiviikkona valmistautumisensa Suomen MM-ralliin M-Sportin Ford Fiesta WRC:n testiajon merkeissä. Suninen ajoi kotoaan kahden ja puolen tunnin matkan testierikoiskokeelle ja seurasi tarkasti ranskalaismestarin ajoa pätkän varrella päivän aikana.

Testipäivän päätteeksi Sunisen odotus palkittiin, kun hän pääsi Fiestaan Ogierin vierelle pelkääjän paikalle.

– Oli odottamisen arvoista. Olisi voinut toisenkin päivän odottaa, Suninen naureskeli Rallit.fille.

Sunisen mukaan hän kiinnitti huomiota Ogierin ajoteknisiin suorituksiin, joita hän voisi itsekin hyödyntää.

– Pidetään ne asiat kuitenkin salassa ja otetaan itse opista kaikki irti.

– Kyllä hän osaa ajaa ja hänellä on juttuja, joita pitää itse koettaa poimia ajosta. Jokaisella kuskilla on vahvuuksia ja heikkouksia, mutta hänellä taitaa olla enemmän vahvuuksia, Suninen virnisti.

– Ensimmäisen vedon jälkeen puhuimme, mitkä ovat tuntemukset. Hän kertoi, miten täällä pystyy ajamaan ja miten ajo eroaa muista paikoista aerodynamiikan ja jousituksen puolesta. Täyden kympin voi antaa tälle päivälle.

Suninen ajoi muutama viikko sitten uransa ensimmäisen kilpailun M-Sportin WRC-ajokilla Puolan MM-rallissa. Tulos oli komea, sillä suomalaislupaus tykitti yhden pohja-ajan ja sijoittui kisassa komeasti kuudenneksi. Ensi viikolla Suninen pääsee toistamiseen paahtamaan WRC-autolla Suomen MM-rallissa.

Suninen siirtyi täksi kaudeksi M-Sportin tehdaskuljettajaksi ja alkukauden aikana hän ajoi WRC2-luokassa R5-autolla. Sunisen mukaan merkittävää on ollut se, että hän on saanut tallikavereikseen kokeneita kuljettajia – Sebastien Ogierin ja Ott Tänakin.

– Moni voisi sanoa, että he ovat nopeimmat kuljettajat tällä hetkellä. Tästä on saanut hyvää oppia ja heistä on voinut ottaa mallia. Tässä vaiheessa uraa voi vielä kopioida näitä juttuja. Vielä on tietysti matkaa, että pääsee heidän edelleen. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että täytyy oppia mahdollisimman paljon, Suninen painotti.

Haastatteluhetken lopussa myös Ogier ilmestyi paikalle ja antoi välittömän kuitin Suniselle yhteisestä testiajosta.

– Toivottavasti et nyt lyö minua Suomen MM-rallissa!

Toni Heinonen

Lue myös nämä

  • Uusimmat