Emil Lindholm: Unelmani on ajaa jonain päivänä WRC-sarjassa

Emil Lindholm
Lindholm joutui keskeyttämään ulosajon vuoksi Puolan MM-rallissa. Kuva: Erik van ´t Land
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toisen polven rallikuljettaja Emil Lindholm jatkaa sukunsa piinkovia ralliperinteitä. Nuorukainen valittiin hiljattain AKK:n Tulvaisuuden tähdeksi, joten näyttöpaikkoja on luvassa.

Lindholm ajoi ensimmäisen MM-rallinsa Puolassa, mutta tuloksena oli ajovirhe ja keskeytys. Lindholm kuitenkin jatkoi kisaa sunnuntaina superrallisäännön turvin ja pääsi kirjauttamaan myös yhdet luokkapohjat.

– Lauantain keskeytyksestä huolimatta tämä oli meille hyvä ralli. Oli hyvä saada kokemusta ja nähdä, että vauhtimme riitti erikoiskokeen voittoon, Lindholm sanoo Neste Rallin tiedotteessa.

Muutama vuosi sitten AKK:n Tulevaisuuden tähdeksi valittiin muuan Teemu Suninen. Myös Lindholm haluaa luoda uraansa rallissa yhden esikuvansa tavoin.

– Yksi unelmistani on ajaa jonain päivänä WRC-sarjassa aivan kuten Suninen. On kuitenkin vielä aikaista vertailla meitä kuljettajina, mutta hän on hyvä esimerkki siitä, että se on mahdollista, Lindholm toteaa.

Nuoren Lindholmin kartturina toimii kokenut Tomi Tuominen, joka on aiemmin lukenut nuotteja muun muassa Toni Gardemeisterille ja Juho Hänniselle.

– Sanoisin, että isoin apu Tomilta tulee nuottien suhteen, sillä hän on tosi hyvä tekemään niitä. Toiseksi hänellä on paljon kokemusta WRC-ralleista. Hän tietää, miten tiet muuttuvat, kun niitä ajetaan toiseen kertaan, Lindholm summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat