Ogier uudessa tilanteessa: En voi aina taistella voitosta!

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nelinkertainen rallin maailmanmestari Sebastien Ogier on joutunut tällä kaudella todella tiukoille, sillä kilpailu MM-sarjassa on ollut tiukempaa kuin vuosikausiin.

Volkswagenilla ranskalainen tottui voittamaan, mutta tällä kaudella ykköstiloja on tullut vain kaksi. Ogier on kuitenkin päässyt nopeasti sinuiksi M-Sportin Ford Fiestan kanssa ja mies johtaa sarjaa, kun viisi osakilpailua on ajamatta.

– Yleisesti ottaen olen kauteeni ihan tyytyväinen. Johdan MM-sarjaa ja se on aina hyvä juttu. Kuten sanottua, niin kilpailu on kiristynyt kovasti. Rallien voitoista taistelee moni ja marginaalit ovat pieniä. Itsellänikin on uusi talli ja uusi auto pika-aikataulululla, joten pitää olla tyytyväinen, Ogier sanoi Suomen MM-rallin testien lomassa.

– En ole kaikissa ralleissa ollut niin nopea kuin haluaisin. Olen kuitenkin yrittänyt ajaa järkevästi ja hyväksyä, että en voi aina taistella voitosta. Yritän saada aina mahdollisimman hyvät pisteet, Ogier jatkaa.

Osakilpailujen voitoista taistelee tällä kaudella moni kuljettaja. Se on 33-vuotiaan mestarin mieleen.

– Tottakai sitä nauttii, kun taistelu on tiukkaa. Varsinkin jos onnistuu voittamaan, niin siitä tulee huikea fiilis. Minun ei tarvitse enää todistella kenellekään taitojani, ei edes itselleni, Ogier paaluttaa.
– Aiemmin me saimme paljon voittoja ja menestystä. Eivät ne kuitenkaan koskaan helpolla tulleet. En ole koskaan voinut vain yhdellä kädellä ajella. Tottakai tämä tilanne on tuonut myös uutta motivaatiota. Uusi tiimi ja vieläpä yksityistalli. Tiesin heti, että joudun koville. Jos tässä tilanteessa voi yltää mestaruuteen, niin se olisi todella iso saavutus. Olemme edelleen oikeassa kurssissa, mutta ei tietenkään mikään ole varmaa.

Lue myös nämä