Jari-Matti Latvala manasi tallikaverinsa mokaa – ”Aika monta kirosanaa tuli mieleen”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvalalle jäi käteen seitsemäs sija sunnuntaina päättyneessä Portugalin MM-rallissa.

Latvala joutui jättämään kisan kertaalleen kesken lauantai-iltapäivänä iskunvaimentimeen tulleen vian vuoksi. Suomalaispilotti jatkoi kisaa sunnuntaina ja nosti sijoitustaan osittain kilpakumppaneidenkin avustuksella.

– Tässä kilpailussa oli todella erikoinen loppu. Ensin Esapekka Lappi putosi pois porukasta, ja viimeisellä pätkällä vielä Gus Greensmith ja Kris Meeke menivät ulos, Latvala kertasi.

Toyotalle tarjottiin kilpailusta huipputulosta. Kipailun voittanut Ott Tänak, Latvala ja Meeke ajoivat pitkään kolmoisjohdossa. Ensin pelistä putosi Latvala, ja sunnuntaina Meeke ensin spinnasi ja lopulta keskeytti ulosajoon viimeisellä erikoiskokeella.

Toyota menetti Meeken virheiden vuoksi tärkeitä valmistajien MM-pisteitä.

– Aika monta kirosanaa tuli mieleen siinä vaiheessa, kun kuulin Krisin ulosajosta. Olisimme tarvinneet niitä tiimipisteitä Hyundaita vastaan. Harmittelimme jo edellisen pätkän pyörähdystä. Sen jälkeen hän jäi vielä kokonaan viimeiselle pätkällä. Tiimin kannalta tosi harmillinen homma, Latvala totesi.

– Olen itsekin tehnyt virheen viimeisellä pätkällä. Tiedän kyllä, että se voi sattua koska tahansa. Mutta nyt tuli huonoon paikkaan. Tässä olisi ollut kaikki avaimet kaksoisvoittoon Toyotalla.

Latvala kertoi saaneensa tiimiltään synninpäästön lauantain keskeytyksestään. Latvalan mukaan hän ei osunut mihinkään erityiseen, mistä iskunvaimennin olisi voinut hajota.

– Emme vielä tiedä, minkä takia se hajosi. Ottilla tuli myöhemmin sama ongelma. Meidän pitää tutkia tarkkaan materiaalit, jos sillä puolella on tullut jokin ongelma.

– Vauhdillisesti meillä oli kaikki elementit täällä. Minua harmittaa se, että en olisi pystynyt tekemään mitenkään muuten siinä tilanteessa, Latvala kertoi.

Lue myös nämä