Teemu Sunisella turhauttava MM-ralli

Teemu Suninen
Teemu Suninen on kilpaillut tällä kaudella Ford Fiesta R5 -autolla. Kuva: M-Sport/@World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen saalisti WRC2 -luokan seitsemännen sijan Saksan MM-rallista.

Viikonloppu oli nuorukaiselle erittäin vaikea, sillä ongelmia riitti vielä viimeisellekin kisapäivälle. Suninen jäi lopulta reilut neljä minuuttia luokkavoiton ottaneesta Eric Camillista.

Sunnuntaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella kaikki näytti vielä hyvältä. Suninen nousi kerralla kaksi sijaa luokan neljänneksi, mutta heti seuraavalla pätkällä ajolinja valui hieman leveäksi. Auto jäi kiinni, mutta Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula taistelivat Fordinsa irti mudasta.

Lievässä ulosajossa kului aikaa sen verran, että sijoitus putosi seitsemänneksi, eikä matka riittänyt enää loppukiriin.

– Luisuimme mutkan hieman leveäksi ja jäimme jumiin. Siinä meni aikaa, mutta päästiin sentään maaliin.

Ralli oli Suniselle ohdakkeinen, ja vaikka kilpailu ei tällä kertaa tuonut haluttua tulosta, oppia se toi sitäkin enemmän. Haastavissa oloissa ajettu kilpailu oli hyvää harjoittelua muun muassa seuraavaksi ohjelmassa olevaa, osittain asvaltilla ajettavaa Katalonian MM-rallia ajatellen.

– Eihän sunnuntaihin mitään erikoista muutoin mahtunut. Pitää vain oppia enemmän asvaltilla ajamista. Olihan tämä vähän turhauttava ralli, mutta täytyy vain parantaa tästä. Oppimista täytyy tapahtua erityisesti siinä, että osaisin jatkossa lukea paremmin tien pintaa ja pidon määrää, Suninen analysoi.

Ruotsalainen Pontus Tidemand sinetöi Saksassa WRC2-luokan mestaruutensa. Lue lisää aiheesta täältä!

Lue myös nämä

  • Uusimmat