Teemu Suninen WRC-ajokistaan: Tuntuma on mainio

Teemu Suninen
Teemu Suninen ajaa ensimmäistä kertaa kilpaa WRC-autolla. Kuva: Timo Anis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula lähtevät torstaina alkavaan Puolan MM-ralliin toiveikkain mielin. Torstaiaamuna ajettu testierikoiskoe sujui suunnitelmien mukaisesti, ja auto tuli jälleen pykälän tutummaksi.

Sunisen, 23, alla Puolassa on M-Sportin ajattama Ford Fiesta WRC – siis vastaava ajokki, jolla hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier ja tiimin kakkoskuljettaja Ott Tänak lähtevät tavoittelemaan kilpailun kärkisijoja.

Kärkipäähän tekee myös Sunisen mieli, vaikkei tehtävästä helppo tulekaan miehen rajoitetulla kokemuksella tehokkaasta WRC-autosta. Kartanlukija Mikko Markkulan kanssa Suninen lähtee kilpailuun kunnianhimoisin, mutta silti maltillisin tavoittein.

– Tuntuma on mainio. Pääsimme aamulla ajamaan vihdoin myös Puolan rallia vastaavissa olosuhteissa, ja ajatkin olivat varsin kelvollisia. Lopussa tie meni jo niin urille, että se alkoi vaikuttaa ajamiseen.

Suurin ero Sunisen alkukaudesta käyttämään Ford Fiesta R5 -autoon on lisääntynyt moottoriteho. Massiivisten takasiipien ansiosta auto myös imeytyy tiehen paremmin.

– Tehoa on sen verran enemmän, että sillä pystyy paikkaamaan paljon tilanteita. Sen puolesta myös yrittämisen tasoa voi lisätä.

Ennen rallin alkua Suninen ei aseta itselleen varsinaista tulostavoitetta. Mikäli vauhti tuntuu hyvältä autossa sisällä, on se varmasti sitä myös tulostaululla.

– Hyviä erikoiskoeaikoja on tavoite tehdä. Lopputulosta en ole niin miettinyt, koska se on kuitenkin niin monesta asiasta kiinni, Suninen kertoi.

Puolan MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe alkaa torstaina klo 20.08 Suomen aikaa. Rallit.fi seuraa tiiviisti kilpailun tapahtumia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat