Niclas Grönholmilla edessään tuttu rata Ruotsissa

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm taistelee viikonloppuna pisteistä rallicrossin MM-sarjassa. Kuva: GRX/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Ruotsissa Höljesin radalla. Höljes on GRX-tallin 21-vuotiaalle Niclas Grönholmille sarjan tutuin rata, sillä hän on kilpaillut radalla kahtena vuotena peräkkäin ja myös testannut kalustoa legendaarisella radalla.

– Rata on tuttu ja siitä tietysti on hyötyä etukäteen ajatellen. Viime vuonna ajoin hyvän kisan Höljesissä ja pääsin semifinaaliin. Finaalipaikka meni sitten rengasrikkoon, mutta hyvä fiiliksellä lähdetään nyt viikonloppuun, Grönholm kertaa kokemuksiaan.

Ennen Höljesin radalla ajoa Grönholm pääsee testaamaan autoaan Likesin radalla torstaina.

– Ajetaan sellainen shakedown-tyyppinen testi ja katsotaan, että auto toimii kaikin puolin. Kokeilemme myös uusia säätöjä, sillä takapyörien kulmaa on nostettu pystympään ja katsotaan nyt testissä auttaisiko se starteissa., Grönholm selvittää.

Parin viikon kisatauon aikana Grönholm on pitänyt ajotuntumaa kotikonstein.

– Kotipuolessa on tullut ajeltua crosskartia ja kartingia. Ei ne tietysti rallicrossia ole, mutta on pysynyt sellainen mukava ajotuntuma, Grönholm toteaa.

Rallicrossin MM-sarjan seitsemännen osakilpailun ensimmäiset karsintaerät ajetaan lauantaina. Toiset kaksi karsintaa ja finaalit ovat vuorossa sunnuntaina.

Lue myös nämä