Teemu Suninen luottavaisena Argentiinan ralliin – ”On meillä vielä muutamia kysymysmerkkejä”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Suninen sai vihdoin Korsikan rallissa ehjän kisan keskeytettyään sitä ennen kolme ensimmäistä kauden osakilpailua.

Ensi viikolla rallin MM-sarja jatkuu Argentiinassa. Jokelalainen lähtee kuukauden mittaiselle Etelä-Amerikan turneelle luottavaisena.

– Odotan todella innokkaasti ensi viikkoa ja on mielenkiintoista nähdä, missä vauhdissa olemme muihin verrattuna. Alkukausi on näyttänyt, että tiimi on selvästi ottanut askeleen eteenpäin auton kanssa. On meillä vielä muutamia kysymysmerkkejä, mutta uskon, että voimme olla kilpailukykyisiä Argentiinassa, Suninen ruotii.

– Ajoin Argentiinassa ensimmäistä kertaa viime vuonna ja nautin todella rallista. Ei se ole ihan kaikista rajuin ralli, mutta tiet ovat nopeita ja autolta vaaditaan vahvuutta. Pitkillä suorilla tien reiät huomaa, kun ne pomppauttavat auton ilmaan, Suninen jatkaa.

Suninen ja tiimin toinen kuljettaja Elfyn Evans testasivat viime viikolla Britannissa, kun taas kaikki muut tiimit ovat tehneet valmistavat testit Portugalissa. Ehkä M-Sportin taka-ajatuksena oli Argentiinan rallin jälkeen ajettava Chilen kisa, joka monien mielestä muistuttaa tietyiltä osin Walesin rallia.

Katso alta videoennakko Argentiinan MM-rallista!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,259443″ ap mute ]

 

– Argentiinassa tarvitaan pitoa paljon ja auton pitää käyttäytyä hyvin urissa. Se oli yksi pääasioista meidän testeissä, Suninen kuitenkin kuittaa.

Korsikalta Suninen saalisti viidennen sijan. Se helpotti paineita tuskaisen alkukauden jälkeen.

– En koe sellaista painetta kuin mitä oli ennen Korsikaa. Silti minun on päästävä kisa maaliin hyvällä tuloksella. Hyvä asia on se, että voimme turvautua paljon vanhoihin nuotteihin viime vuodelta, sillä reitti ei ole juuri muuttunut, Suninen summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat