Teemu Suninen kritisoi MM-rallin sääntöjä: ”Miljoonan vehkeillä ajetaan pimeässä ilman valoja”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Teemu Suninen teki ajovirheen Argentiinan MM-rallin avanneella lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Jokelalainen ajoi liian ahnaasti liikenneympyrään ja pyöräytti Fiestansa.

– Siinä meni jarrutus vähän myöhäiseksi ja törmättiin liikenneympyrään. Pieni virhe se oli itseltä. Keli oli muuttunut aika paljon nuotituksesta ja en tiedä, oliko sitten joku asvalttimaalaus jäänyt huomaamatta. Liukasta siinä kohdassa oli, Suninen ruoti.

Suninen oli avauspätkällä WRC-kuskeista hitain jääden Toyotan Ott Tänakin pohjista 3,5 sekuntia. Suomalaispilotti antoi sapiskaa MM-rallin säännölle, joka kieltää auton valojen käytön Argentiinan MM-rallin yleisöerikoiskokeella. Kieltoa on perusteltu sillä, että valot häiritsevät tv-kuvaa.

– Miljoonan vehkeillä ajellaan ilman valoja pimeässä. Sitä voi jokainen miettiä, että miten kivaa se sitten on, Suninen puuskahti.

Katso alla olevalta videolta kooste testierikoiskokeen tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,260219″ ap mute floating=”1″ ]

 

Perjantaina Argentiinassa on vuorossa ensimmäinen todellinen ajopäivä. Luvassa on raju haaste, sillä rankkasateet ovat laittaneet erikoiskokeet täysin uuteen uskoon sitten nuotituksen.

– Ei ole tehty nuottia tuossa kelissä, joten yllätyksiä on luvassa. Mutapaikkoja voi olla siellä täällä. Voi olla, että virheitä ja tekniikkamurheita on luvassa monella kuskilla. Täytyy vähän miettiä, mikä on oikea lähestymistapa kisaan, Suninen pohdiskeli.

Perjantaina ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta. Päivän ensimmäinen pätkä alkaa kello 14.08 Suomen aikaa. Rallit.fi seuraa tiiviisti rallin tapahtumia.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat