Teemu Suninen erikoisesta sähellyksestä: Siinä oli säätöä

Teemu Suninen
Teemu Suninen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saksan MM-ralli alkoi Teemu Suniselta tunnustellen. Haastavissa olosuhteissa monet kilpakumppanit sortuivat pieniin ajovirheisiin, mutta Suninen ei hulluttelemaan innostunut.

Päivä tosin alkoi Suniselta ja kartanlukija Mikko Markkulalta erikoisesti, kun erikoiskokeelle lähettäjä ei ollut tehtäviensä tasalla.

– Siinä oli säätöä. Emme päässeet omalla minuutillamme matkaan, vaan aikaa lähtöviivalla paloi reilut 10 sekuntia ennen kuin lähettäjä näytti, että nyt voimme mennä, Suninen puhisi.

Ylimääräisestä häiriöstä huolimatta Suninen kokosi ajatuksensa ja piti keskittymisensä tiukasti ajamisessa. Luokan kärki meni todella kovaa, eikä Suninen halunnut nostaa omaa riskikynnystään vielä perjantaina.

Päivän päättänyt kahdeksas erikoiskoe osoittautui erittäin haasteelliseksi. Samainen erikoiskoe oli ajettu jo kahdesti aiemmin, ja olosuhteet erikoiskokeella olivat sen mukaiset. Mutaa ja hiekkaa riitti useimpiin mutkiin, joten tarkkaavaisuus oli valttia.

– Olihan se vaikeaa ajaa, kun koskaan ei tiennyt, mitä seuraavassa mutkassa odottaa. Paljon mutaa oli tiellä, mutta tällaisista olosuhteita voi oppia. Tämä oli oikeastaan kiva haaste.

Lauantain lenkille Suninen lähtee WRC2-luokan neljänneltä sijalta. Eroa palkintokorokesijoitukseen ja Eric Camilliin on 9,2 sekuntia. Yleiskilpailussa Suninen on sijalla 13.

Lue myös nämä

  • Uusimmat