Teemu Asunmaalla huipputärkeä SM-ralli edessä – ”Ei mietitä pisteitä liikaa”

Teemu Asunmaa lähtee SM-rallikauden toiseen osakilpailuun Riihimäelle takaa-ajoasemasta.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viimeksi SM-sarjan osakilpailu ajettiin Riihimäellä kesällä 2019, jolloin Asunmaa oli SM1-luokan kolmas. Kanta-Hämeen tiet ovat alavutelaisen mieleen.

– On mukavaa lähteä Riihimäelle pitkästä aikaa. Talvella ajettiin siellä viimeksi kymmenen vuotta sitten. Riihimäellä on aina ollut hyvin järjestetty ralli ja hienot tiet, joten mikäs siinä.

Asunmaa valmistautui Riihimäen osakilpailuun ajamalla testiä keskiviikkona. Ohjelmassa on treenien lisäksi Arctic Lapland -rallissa menoa hillinneiden auton epämieluisten säätöjen muokkaamista mieluisammaksi.

– Keskiviikkona koitetaan joitain asioita, todennäköisesti lukkojen asetuksia. Tunturissa huomatut puutteet auton säädöissä saadaan varmasti korjattua Riihimäelle.

Asunmaan kuluvan kauden avaus jäi pisteiden kannalta laihaksi, kun tuloksena oli ulosajo viimeisellä erikoiskokeella. Lauantain kilpailuun Asunmaa lähtee rutiininomaisesti kovalla yrityksellä.

– Ei mietitä pisteitä liikaa, vaan lähdetään ajamaan täysillä heti alusta alkaen kuten muihinkin kilpailuihin. Toivotaan, että kaikki menee hyvin, niin on hyvä lähteä jatkamaan kautta, Asunmaa suunnittelee.

Lue myös nämä