Teemu Asunmaa kertasi keskeytystään – SM-rallin mestaruustaistosta vuoden 2017 uusinta

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaan ja kartanlukija Jani Salon kilpailu Laitilan SM-rallissa päättyi keskeytykseen viiden erikoiskokeen jälkeen.

SM1-luokan pistejohtajana kilpailuun startannut Asunmaa koki ensimmäistä kertaa tänä vuonna keskeytyksen ja nollatuloksen. Asunmaa ajoi Skodallaan läpi viisi ensimmäistä pätkää, mutta huollon jälkeisen lenkin hän päätti jättää ajamatta.

– Joku tekninen juttu. Se ei ole isosta kiinni, mutta autolla ei vain pysty ajamaan. Koko ajan lähtee linjalta pois ja luistaa älyttömästi joka suuntaan. Kyllähän jokainen ymmärtää, että jos jäädään sekunti per kilometri, niin jotain on pielessä. Eikä pystytä sitä nyt paikallistamaan, Asunmaa totesi, kun keskeytysilmoitus oli jätetty.

Keskeytyksellä ei sinänsä ollut merkitystä Asunmaan pistesaldoon. Laitilan osakilpailun jälkeen pisteistä laskettiin pois kauden heikoin tulos, joten Asunmaan olisi pitänyt yltää kilpailussa vähintään kolmanneksi kasvattaakseen pistepottiaan.

– Erot venähtivät niin suureksi, ja kun olisi tosiaan pitänyt saada täältä pisteiden kannalta kolmas sija tai parempi, niin eipä siinä ollut mitään hyötyäkään jatkaa, Asunmaa korosti.

Asunmaa ja Laitilassa voittanut Juha Salo ratkaisevat keskenään SM1-luokan mestaruuden. Sama kaksikko kamppaili mestaruudesta myös kauden 2017 päätösosakilpailussa. Tuolloin Asunmaa nappasi SM-tittelin.

Salo nousi SM1-luokan kärkeen neljän pisteen erolla Asunmaahan. Kauden päätöskilpailussa on jaossa 1,5-kertaiset SM-pisteet. Kisa ajetaan Salon ja Turun ympäristössä syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

SM1-luokan pistetilanne, 6/7 osakilpailua:
1. Juha Salo     106
2. Teemu Asunmaa 102
3. Emil Lindholm  67

Lue myös nämä

  • Uusimmat