Oliver Solberg pisti WRC-autokunnan koville – pääsi juhlimaan mestaruutta

Oliver Solberg. Kuva: Gregory Lenormand / DPPI

Norjan rallitoivo Oliver Solberg haastoi tosissaan virolaisen Georg Grossin viikonloppuna ajetussa Louna-Eesti-rallissa.

Gross ajoi kisassa Ford Fiesta WRC -autolla, kun taas Solbergilla oli alla astetta heikompi R5-luokituksen Volkswagen Polo GTI.

Gross ja Solberg kellottivat pohja-aikoja vuorotellen. Gross pääsi 5,4 sekunnin johdossa viimeiselle erikoiskokeelle, jolla vasta 17-vuotias Solberg teki viimeisen hyökkäyksensä. Norjalainen ajoi pohjat, mutta taipui lopputuloksissa 3,9 sekunnilla voiton ottaneelle Grossille.

Solberg teki kisassa yhden virheen, joka saattoi maksaa voiton.

– Meillä oli tiukka kamppailu Grossin kanssa. En odottanut voittavani näillä nopeilla erikoiskokeilla, koska hänen autonsa on huomattavasti nopeampi. Ilman spinnausta tulos olisi voinut kuitenkin olla toinen, Solberg kertoi virolaisen Delfi-sivuston mukaan.

– Viimeisellä pätkällä yritin täysillä ja kavensin eroa, mutta se ei aivan riittänyt, viisi pohja-aikaa ajanut Solberg lisäsi.

Solberg voitti oman luokkansa ja samalla myös Latvian rallisarjan mestaruuden. Suomalaislupaus Kalle Rovanperä saavutti Latvian rallimestaruuden vuosina 2016 ja 2017.

Solberg debytoi rallin MM-sarjassa kuukauden kuluttua ajettavassa Walesin osakilpailussa.

Suomalaiskuljettaja Mikko Hirvonen oli mukana Louna-Eesti-rallissa Ford Fiesta R5 -autolla. Ongelmat värittivät Hirvosen kisaa ja lopulta hän keskeytti viimeisellä erikoiskokeella.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja