Teemu Asunmaa jahtaa kauden toista luokkavoittoa MM-sarjassa – ”Ei se pahitteeksi olisi”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Hannuphoto / Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa kilpailee viikonloppuna ajettavassa Suomen MM-rallissa Jyväskylässä. Helmikuisen Rovaniemen osakilpailun WRC3-luokan voittajan tavoitteena on ehjä ralli ja hyvä tulos. Kilpailu sisältää 19 erikoiskoetta ja 287 erikoiskoekilometriä.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään Jyväskylään. Tavoitteena on ehjä ralli ja sitä kautta hyvä tulos. Yksi kisa ollaan WRC3:ssa jo voitettu tänä vuonna, niin ei se toinenkaan voitto pahitteeksi olisi.

Suomen MM-ralli ajetaan poikkeuksellisen myöhään tänä vuonna. Perinteisesti elokuun alussa ajettu 70-vuotista historiaansa juhlistava klassikkokilpailu on Asunmaalle uran viides Jyväskylän MM-ralli. Olosuhteet ovat erilaiset edellisiin kilpailuihin nähden syksyn ollessa edennyt pidemmälle, mutta se ei Asunmaata huoleta.

– Myöhäisempi ajankohta tuskin vaikuttaa paljoa. Päivänvaloa on vähemmän, pölyongelmaa tuskin on ja lämpötilat ovat matalampia, mikä voi vaikuttaa pitoon. Pimeässä ajettiin jo viime viikonloppuna ja se on meille tuttua hommaa. Toki edessä ovat uudet, erilaiset pätkät ja ne ovat teknisempiä kuin Kokkolassa. Meillä on kuitenkin hyvät Lazerin lisävalot, joten hämärä tuskin muodostuu ongelmaksi.

Rallin SM-sarjassa tänä vuonna SM1-luokan pronssille ajanut Asunmaa valmistautui kauden toiseen MM-ralliinsa samaan aikaan SM-sarjan finaalikilpailuun valmistautumisen kanssa. Erilaiset olosuhteet sekä korkeampi lähtönumero vaikuttavat auton säätöihin.

– Lähdettiin melkein suorilta jaloin Kokkolasta kohti Jyväskylää, joten ajoimme testiä viime viikolla myös Jyväskylää varten. Auton pitää olla Kokkolaa jäykempi alustaltaan, korkeampi maavaraltaan sekä erilainen ajettavuudeltaan, kun osa erikoiskokeista ajetaan kahteen kertaan, ja riskinä on, että ne menevät huonoon kuntoon ja urautuvat. Kokkolasta on hyvin kisamoodi päällä, eikä ole mitään ylimääräistä stressiä, mikä on kiva kilpailua ajatellen.

Katso alapuolelta, mitä Suomen MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,388662″ ap mute]

Lue myös nämä