Teemu Asunmaa ei ehdi lomailla – Suomen MM-rallista matka jatkuu Liettuaan

Teemu Asunmaa. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaan ja kartanlukija Ville Mannisenmäen osalta mahdollisuus taistella WRC2-luokan kärkisijoista Suomen MM-rallissa katosi lauantai-aamuna, kun Skoda Fabia R5 -auton vetoakseli meni poikki ja edessä oli lauantain erikoiskokeiden osalta keskeytys.

– Ei mikään ihmeellinen viikonloppu. Perjantaina muuten ehjä päivä, mutta yksi rengasrikko ja vähän pölyssä ajelua. Lauantai sitten loppui käytännössä ensimmäiselle erikoiskokeelle, kun vetoakseli meni poikki. Irtokivi oli tiellä ja siihen se osui. Paras päivä jäi siinä ajamatta, Asunmaa harmitteli.

Sunnuntaina ohjelmassa oli vielä neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 46 kilometriä ja Asunmaa, sekä kartanlukija Ville Mannisenmäki lähtivät mukaan Ralli 2 -säännön turvi. Toki aikasakkoa lauantaina ajamatta jääneistä kuudesta erikoiskokeesta kertyi niin paljon, että mahdollisuudet nousta edes kärkikymmenikköön olivat menneet.

– Tänään ajeltiin vain menemään. Vakuutukset ja ilmoittautumiset kuitenkin maksettu, niin ei sitä viitsinyt olla ajamatta tätä päivää. Kunhan kurvailtiin, sunnuntain ajoissa viidenneksi nopeinta vauhtia WRC2-luokassa pitänyt Asunmaa totesi.

Neljän viimeisen erikoiskokeen suorituksista Laukaan toinen ajokerta toi Asunmaalle luokan toiseksi nopeimman ajan, mutta alavutelainen ei siitä suurempia hurraa-huutoja ilmoille päästellyt.

– Eipä sillä ole mitään merkitystä. Koitetaan ensi vuonna uudestaan, Asunmaa totesi.

Kauan ei Asunmaa ehdi Suomen MM-rallin rasituksista toipua, kun uusi kilpailureissu on edessä jo viikon päästä.

– Liettuassa ajetaan tulevana viikonloppuna ja Haapalan Antti tulee kartanlukijaksi, kun Ville ei päässyt mukaan. Huomenna aamulla lähdetään, pari päivää nuotitusta ja pari päivää ajetaan rallia, Asunmaa taustoittaa.

Kyseessä on Samsonas Ralli, johon Asunmaa osallistui vuosi sitten Subarulla sijoittuen yleiskilpailussa kolmanneksi. Tänä vuonna alla on Ford Fiesta Proto ja kaksipäiväisessä soralla ajettavassa kilpailussa ek-kilometrejä tarjolla on yhteensä 143,6. Asunmaa ei ole tavoitteita tulevaan kilpailuun vielä suuremmin miettinyt.

– En tiedä, kun en ole koko autoa edes nähnyt vielä, Asunmaa hymyili.

Lopuksi Asunmaa haluaa vielä kiittää kaikkia niitä yhteistyökumppaneita ja tukijoita, jotka mahdollistivat Suomen MM-ralliin osallistumisen tänä vuonna, sekä kaikkia kannattajia niin sosiaalisessa mediassa, erikoiskokeilla, siirtymäosuuksilla, kuin varikollakin Jyväskylän Paviljongissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat