Tänak pyysi anteeksi talliltaan ja faneiltaan

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron Ford-kuski Ott Tänak oli lähellä toista perättäistä voittoaan rallin MM-sarjassa Puolassa viikonloppuna. Homma meni kuitenkin pipariksi sunnuntaina, kun Tänak ajoi ulos kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella. 

Viron ralliylpeys pyysi anteeksi virhettään, mutta oli  tyytyväinen siitä, että pystyi ajamaan voitosta. Viron pojalle täytyy nostaa hattua siitä, että mies ei koskaan tyydy kakkossijoihin.

– Mitä tässä voi sanoa? Tottakai oli iso pettymys päättää ralli tällä tavalla. Olen pahoillani tiimin ja fanieni puolesta. Meillä oli kaikki keskittyminen ja kova isku päällä. Aamun ekan pätkä oli meiltä liki täydellinen, Tänak totesi.

– Sitten seuraavalla pätkällä metsässä oli todella liukas kohta. Me osuimme penkkaan auton perällä ja se aiheutti spinnauksen ja osuman. Autoon tuli liikaa vahinkoja, että olisimme voineet jatkaa.

Sardiniassa uran avausvoittoaan juhlinut Tänak ei kuitenkaan vaivu synkkyyteen. Fordilla on täydet mahdollisuudet taistella voitosta myös seuraavassa kisassa Suomessa.

– Näitä vain sattuu ja me tulemme takaisin entistä vahvempina. Tätä ei ollut nyt tarkoitettu. Meillä on kuitenkin vahva suorituskyky ja nyt kaikki keskittyminen on Suomessa, Tänak paaluttaa.

Ford-pomo Malcolm Wilson ei ryhtynyt ristiinnaulitsemaan virolaista virheestään.

– Tottakai se oli iso pettymys, mutta meidän on otettava tiiminä tästä viikonlopusta positiiviset asiat mukaamme. Ott osoitti mahtavaa vauhtia ja hän voi lähteä Suomeen hyvällä itseluottamuksella. Tämä tekee hänestä vain vahvemman ja päättäväisemmän, Wilson sanoi.

 

 

Lue myös nämä