Tänak janoaa mestaruutta – ”Meillä on nyt paremmat mahdollisuudet taistella tittelistä”

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänak oli viime rallikauden jälkimmäisellä puoliskolla hurjassa iskussa ja lähellä jopa mestaruutta.

MM-tittelin kuitenkin kahmi jälleen tuolloin Fordilla ajanut Sebastien Ogier. Toyotan vauhti oli kaudella 2018 loppua kohden jopa ylivoimaista, mutta vuoden ensimmäisen puolikkaan tekniset viat Yaris WRC:ssä sekä virolaisen omat virheet pilasivat lopulta mestaruusunelman.

Viime kaudella ylivoimaisesti eniten pohja-aikoja ajanut Tänak on monen papereissa tämän kauden ennakkosuosikki numero yksi. Rennonletkeä virolainen ei ennakko-odotuksista suuremmin stressaa.

– Ei siitä minulle mitään paineita tule. Tämä on minulle hieno mahdollisuus. Viime vuoteen lähdettäessä tilanne oli vähän erilainen. Olin uudessa autossa ja se vaati vähän totuttelua, Tänak sanoo Rallit.fille.

– Toiseen kauteen on helpompi lähteä, kun auto, tiimi ja ihmiset ovat samoja. Fiilis on paljon rennompi. Osaamme vähän jo odottaa, mitä on luvassa. Käytämme taatusti kerätyn kokemuksen mahdollisimman optimaalisesti hyväksi. Toivottavasti se tuo parhaan mahdollisen tuloksen.

Tänakin oma tavoite on vain ja ainoastaan mestaruus. Viime kauden MM-sarjan kolmas sija on yhtä hyvä noteeraus kuin suojatti Markko Märtinin pronssitila vuodelta 2004.

– Meidän on oltava kaikilla osa-alueilla parempia. Kausi on pitkä ja paljon asioita voi tapahtua. Viime vuonna meillä riitti paljon opeteltavaa, mutta nyt tilanne on toinen. Minusta meillä on nyt paremmat mahdollisuudet taistella tittelistä, Tänak toteaa.

– Haluamme olla tasaisempia kuin viime kaudella. Jos saamme myös lisää suorituskykyä, niin kaiken pitäisi olla kunnossa.

”Kaikki kuskit pitää päihittää”

Toyota valloitti vuoden 2018 päätteeksi valmistajien maailmanmestaruuden. Tänä vuonna muut tiimit vertaavat vauhtiaan juuri Tommi Mäkisen johtamaan ”suomalaistalliin”. Tänak korostaa, että työn on jatkuttava yhtä kovana, eikä henkseleiden paukutteluun ole varaa.

– Kaikki tulevat kehittymään viime kaudesta. Jos emme itse kehity tarpeeksi, niin joku tulee ohi. Tässä vaiheessa ei voi sanoa, että olemme varmasti paras tiimi, mutta on meillä ehdottomasti hyvä paketti.

Toyotan tiimissä nähtiin yksi kuljettajavaihdos, kun Esapekka Lappi siirtyi Citroenille ja tilalle tuli pohjoisirlantilainen Kris Meeke, joka on urallaan voittanut viisi MM-rallia. Meeke on tunnetusti nopea, mutta se on Tänakin mielestä vain positiivista.

– Jos haluaa voittaa MM-sarjan, niin kaikki kuskit pitää päihittää. Krisillä on paljon tärkeää tietoa, jota hän on tuonut tiimiin. Hän on päässyt hyvin meidän talliin sisään, Tänak korostaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat