Sebastien Loebin voittohaaveille viimeinen niitti Dakar-rallin toiseksi viimeisellä etapilla

Sebastien Loeb ja Daniel Elena. Kuva: Eric Vargiolu / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb joutui kokemaan jälleen kovia Dakar-rallin yhdeksännellä etapilla, jolla oli mittaa 313 kilometriä. 

Loeb ja kartanlukija Daniel Elena huolsivat Peugeotin kilpuriaan kahteen otteeseen häviten etapin voittaneelle Nasser Al-Attiyahille reilusti yli tunnin. Toyota-kuski Al-Attiyah johtaa kilpailua yli 50 minuutin erolla ennen Minin espanjalaista Nani Romaa. Loeb on yhä kisassa kolmantena, mutta eroa kärkeen on jo yli kaksi tuntia.

Minin vahvaa panosta täydentävät Jakub Przygonski sekä Cyril Despres neljännellä ja viidennellä tilallaan. WRC:n puolelta myös tuttu Martin Prokop on Dakar-rallissa kuudentena.

Dakar-rallin moottoripyörällä kuusi kertaa ja autolla seitsemän kertaa voittanut Stephane Peterhansel oli vielä Loebia kovemmissa vaikeuksissa kisan toiseksi viimeisellä etapilla keskiviikkona. Peterhansel rysäytti dyyniltä alas rajusti ja kartanlukija David Castera loukkasi selkänsä. Parivaljakko joutui keskettämään.

Dakarin viimeinen etappi ajetaan torstaina. Koitoksella on mittaa ”vain” 112 kilometriä.

– Tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin. Huomenna meidän pitää vain tuoda vehkeet ehjänä maaliin Limaan, kisaa johtava Al-Attiyah kommentoi.

 

Dakar-rallin tilanne, etappi 9/10:
 1. Nasser Al-Attiyah  Toyota 33.09.12
 2. Nani Roma      Mini   +51.27
 3. Sebastien Loeb    Peugeot +2.02,37
 4. Jakub Przygonski   Mini  +2.33,51
 5. Cyril Despres    Mini  +2.55,13
 6. Martin Prokop    Ford  +3.29,06
 7. Yazeed Al-Rajhi   Mini  +4.28,22
 8. Giniel de Villiers  Toyota +7.08,16

Lue myös nämä

 • Uusimmat