Tänak heitti haasteen Toyotan suomalaiskuskeille

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak näytti heti rallin MM-sarjan avausosakilpailussa Monte Carlossa suomalaisille tallikavereilleen, että virolaiskuljettaja ei aio jäädä kakkos- tai kolmosviulun soittajaksi Toyotan WRC-tallissa.

Tänak sijoittui Monte Carlossa komeasti toiseksi, vaikka kyseessä oli virolaiskuljettajan ensimmäinen ralli Toyota Yaris WRC -autolla. Tänakin tallikaveri Jari-Matti Latvala oli Montessa kolmas ja Esapekka Lappi seitsemäs, joten virolainen otti heti tallikavereidensa päänahat.

– Toivottavasti pystymme samaan muissakin ralleissa ja pystyn olemaan tallin nopein kuljettaja, Tänak kertoi Rallit.fille ja heitti samalla haasteen suomalaisille tallitovereilleen ennen torstai-iltana käynnistyvää Ruotsin MM-rallia.

Tänak painotti kuitenkin sitä, että hän haluaa koko tallin menestyvän rallin MM-sarjassa.

– Olen tyytyväinen siitä, että me kaikki olimme tasaisen nopeita Monte Carlon rallissa. Saimme hyvät pisteet tallille ja nyt olemme jaetulla kärkitilalla valmistajien MM-sarjassa. Yksi päätavoitteistamme on voittaa valmistajien mestaruus, Tänak sanoi.

Tänak kertoi sopeutuneensa hyvin Toyota Gazoo Racing -tiimiin, jota Tommi Mäkinen pyörittää Keski-Suomen Puuppolasta käsin.

– Koko talli tukee minua todella hyvin. Tallissa on hyvä ilmapiiri ja kaikki tekevät todella kovasti töitä. Minut on toivotettu hyvin tervetulleeksi tiimiin. He ovat yrittäneet helpottaa oloani ja elämääni tallissa.

Lue myös nämä