”Tämän sopimuksen syntymisessä meni yli 16 vuotta” – M-Sportin nokkamies sai vihdoin Sebastien Loebin talliinsa

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson. Kuva: M-Sport World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitalli vahvisti vihdoin tiistaina kokoonpanossa kaudelle 2022.

Uusien Rally1-hybridien ratissa nähdään ensi vuonna täyden kauden ohjelmalla irlantilainen Craig Breen, britti Gus Greensmith sekä ranskalainen Adrien Fourmaux. Rallilegenda Sebastien Loeb ajaa puolestaan Fordilla valikoituja osakilpailuja.

– Olen hyvin onnellinen, kun pystymme nyt julkistamaan loput kuskeistamme, jotka ovat viivalla Monte Carlon rallissa. Olen todella ylpeä, että voimme aloittaa uuden aikakauden näin vahvalla kokoonpanolla. Kaikilla kuskeilla on vahva luotto meidän uuteen autoomme, M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson sanoo.

Ensi vuonna MM-sarjassa nähdään uudet hybriditeknologialla toimivat Rally1-autot. Konkari Loeb joutuu opettelemaan uudet temput nuorempiansa tavoin. Wilsonilla riittää kuitenkin luottoa, että 47-vuotias multimestari pärjää vielä MM-tasolla.

– On fantastista, että saimme M-Sportille näin meritoituneen kuljettajan. Minulla ei ole epäilyksiä, etteikö hän olisi edelleen kykeneväinen tekemään kovia tuloksia sekä olemaan samalla mentorina meidän nuorille kuljettajillemme, Wilson hehkuttaa.

Loeb testasi jo MM-ralliuransa alussa Ford Focus WRC:tä, mutta päätti tuolloin tehdä sopimuksen Citroenin kanssa tunnetuin seurauksin. Ranskalaisvalmistajan leivissä Loeb vei nimiinsä yhdeksän perättäistä maailmanmestaruutta.

– Olin lähellä sopimusta hänen kanssaan jo vuonna 2005, mutta ikävä kyllä tuolloin se ei tapahtunut. Keskustelimme asiasta Red Bullin kanssa nyt kun uuden sukupolven autot tulevat sarjaan. Päätimme yhdessä kysyä Sebin halukkuutta tulla testaamaan uutta autoa. Hän teki sen ja nyt olemme siinä tilanteessa, että hän ajaa meillä ensi kaudella, Wilson kertaa.

– Tämän sopimuksen syntymisessä meni yli 16 vuotta, mutta nyt se on totta. On hienoa nähdä tämän homman vihdoin toteutuvan.

Myös M-Sportin nykyinen tallipäällikkö Richard Millener on Loebin kontrahdista innoissaan.

– Oma ralliurani on vielä alkutekijöissään, mutta olen jo tähän mennessä saanut työskennellä upeiden kuljettajien kanssa. Olin varma, etten koskaan pääse työskentelemään yhdessä Sebastienin kanssa. Olen varma, että teemme tiimin kanssa ihan kaikkemme, jotta hän tuntee olonsa tervetulleeksi talliimme. Haluamme myös antaa hänelle kaikki mahdolliset eväät taistella parhaista mahdollisista tuloksista.

Loeb oli edellisen kerran palkintokorokkeella MM-tasolla Turkin rallissa vuonna 2020. Katso alapuolelta kisan parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350360″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat