Tallipomolta tiukka vaatimus Ott Tänakille

Ott Tänak on jäänyt tallikaverinsa Thierry Neuvillen varjoon tällä kaudella.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak teki täksi vuodeksi paluun Hyundain WRC-rallitalliin. Kun rallin MM-kaudesta on takana kolme osakilpailua, Hyundai-kuski Neuville keikkuu pistetaulukon kärkipaikalla.

Tänak on sen sijaan sarjassa vasta neljäntenä 34 pisteen päässä tallikaveristaan. Neuville on haalinut alkukauden aikana pisteitä tasaisesti jokaisessa kisassa, siinä missä Tänak on kokenut keskeytyksen jo kahdessa perättäisessä kilpailussa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Viime viikonlopun Safari-rallista Neuville kaapi toiseksi suurimman pistepotin, vaikka kokonaistuloksissa belgialainen oli vasta viides. Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul ei voinut kuin kehua Neuvillen taistelutahtoa, sillä kuski kohtasi useamman vastoinkäymisen kisan aikana.

– Meillä oli lukuisia ongelmia. Meidän piti löytää ratkaisut hetkessä ja pitää kiinni motivaatiosta. Thierryn asenne oli esimerkillinen, Abiteboul sanoi belgialaisen RTBF-kanavan haastattelussa.

Tänak keskeytti Safari-rallissa perjantaina ajettuaan päin penkkaa epäonnisen kiviosuman jälkeen. Päätöspäivänä Tänak osoitti kuitenkin hyvää vauhtia, sillä hän oli sunnuntain nopein kuljettaja ja kakkonen Power Stage -erikoiskokeella. Virolainen saikin viikonlopusta kasaan 12 pistettä, vaikka hän oli joutunut kertaalleen keskeyttämään.

Kaikesta huolimatta Tänakin kauden alku on ollut pettymys. Tallipomo Abiteboul esittikin vaatimuksen virolaistähdelle.

– Uskon, että tästä kaudesta tulee niin tiukka, ettei yksikään kuljettaja voi luottaa pelkästään ajotaitoihinsa. Autoja on vähän, mutta kilpailu on niin kovaa, että ratkaisevassa asemassa ovat älykkyys ja johdonmukaisuus, mutta ennen kaikkea työnteko. Ja luulen, että Ott on niin vahva kuljettaja, ettei hänen ole vielä tarvinnut tehdä ylimääräistä työtä urallaan saavuttaakseen mestaruuden. Uskon, että Thierry voi olla inspiraationa ja esimerkkinä tässä asiassa, Abiteboul sanoi.

– Thierryllä on ollut merkittävä kauden alku työn ja sitoutumisen osalta. Hänen asenteensa tiimiä kohtaan ja hänen puheenvuoronsa ovat asiaankuuluvia, älykkäitä ja harkittuja – jopa silloin kun asiat eivät suju hyvin. Olemme nähneet mahtavan Thierryn. Ottin on nostettava tasoaan, ranskalaispomo alleviivasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat