Kalle Rovanperällä edessä täysin toisenlainen kisa

Kalle Rovanperä kilpailee seuraavan kerran jo tulevana viikonloppuna.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä otti viime viikonloppuna kauden avausvoittonsa Kenian Safari-rallissa. Toyotan suomalaistähti oli kisassa omaa luokkaansa, sillä ykköstila tuli reilun puolentoista minuutin marginaalilla tallikaveri Takamoto Katsutaan.

Rovanperä matkusti viikonvaihteen jälkeen kenialaisilta savanneilta täysin toisenlaisiin maisemiin. Hän suuntasi Nairobista Tokioon, jonka lähistöllä hän kilpailee tällä viikolla.

Rovanperä avaa nimittäin drifting-kautensa Fujin moottoriradalla, jolla hän osallistuu Japanin Formula Drift -sarjan avauskisaan.

Maailmanmestari ajaa tällä kaudella vain osan rallin MM-sarjan osakilpailuista, sillä hän haluaa vuoden aikana nautiskella myös muista autourheilulajeista. Drifting on kuulunut jo useamman vuoden Rovanperän ohjelmistoon ja viime vuonna hän kävi ensimmäistä kertaa kilpailemassa myös Japanissa.

Viime vuoden toukokuussa Rovanperä otti voiton Ebisun radalla ja sijoittui toiseksi Japanin Formula Drift -kauden finaalikisassa Okayamassa. Rovanperä kilpailee tänäkin vuonna Japanissa Cusco Racing -tallin Toyota GR Corollalla.

Okayamassa Rovanperä taipui finaalissa paikalliselle drifting-tähdelle Kanta Yanaguidalle, mutta nyt hän saa revanssin. Osallistujalistalta löytyy nimittäin myös Kantan nimi.

Rovanperä ei ole vielä vahvistanut, milloin hän kilpailee seuraavan kerran rallin MM-sarjassa. Kausi jatkuu reilun kahden viikon kuluttua Kroatian osakilpailulla, joka jää varmuudella suomalaiselta väliin.

Toukokuisessa Portugalin MM-rallissa Rovanperä saattaa olla mukana, joskin samana viikonloppuna järjestään myös Porsche Carrera Cup Benelux -ratasarjan avauskisa. Rovanperä ajaa tänä vuonna neljä kisaa Porsche Carrera Cupissa.

– Vapaan vuoden ideana oli ehdottomasti se, että saan enemmän aikaa tehdä muita asioita, jotka ovat mielenkiintoisia itselle. Ratahommat ovat sellaisia, ehdottomasti, Rovanperä perusteli Rallit.fille.

– Vaikka kisaviikonloppuja onkin paljon, niin viikko on aika paljon lyhyempi, kun ratakisoihin mennään vain viikonlopuksi. Lisäksi se on uutta ja mielenkiintoista, niin siellä on vähän eri fiiliskin itsellä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat