Tallipomo tuo painetta Emil Lindholmille – ”Ajetaan sellainen tulos, että Gardemeister kehtaa jatkossakin kylillä liikkua”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva;: GRX Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja jatkuu kuuden kuukauden tauon jälkeen tulevana viikonloppuna Kouvolassa. GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen tavoitteena on ajaa TGS Worldwiden Škodalla toiseksi viimeisestä osakilpailusta hyvät askelmerkit mestaruuden ratkaisevaan viimeiseen osakilpailuun Seinäjoelle.

Talvikaudella kaksi SM-rallin yleiskilpailun voittoa ajanut Lindholm lähtee Kouvolaan SM1-luokan hallitsevan Suomen mestarin Teemu Asunmaan kanssa tasapisteistä.

– Onhan se jännä ajankohta aloittaa kesäkausi kun kesä on meillä syyskuussa jo ohi. Mutta innolla odotan tulevaa kisaa. Kun loppupisteistä pitää jättää yksi osakilpailu pois, on meillä Kouvolassa mahdollisuus kasvattaa pistesaalistamme viidellä pisteellä. Mestaruudesta ajaminen jää joka tapauksessa sarjan viimeiseen osakilpailuun Seinäjoelle, mutta toki kaikki pisteet ovat aina kotiinpäin, ja niilläkin voi olla ratkaiseva merkitys, Lindholm muistuttaa.

Lindholm sanoo, että Kouvolan seudulla on perinteisesti rakennettu kiva reitti, jota on haastavaa ajaa.

– Vuosi sitten Kouvolan osakilpailu jäi meiltä Ruotsin MM-rallin takia väliin, mutta kesällä 2018 olimme kilpailussa. Ajaminen on aina hauskaa ja sitä se on myös Kouvolassa, jossa meitä odottaa paljon korkeuseroja sisältävät hyväpintaiset rallitiet. Ratin takana saan vaivata vaihdelaatikosta enimmäkseen suuria vaihteita.

Lindholm ajoi heinä-elokuun aikana muutaman kansainvälisen rallin ulkomailla ja testiä tulevaan ralliin viime sunnuntaina.

– Olen ajanut muutaman rallin ja se auttaa kilpailuun valmistautumisessa. Testeissä TGS Worldwiden Škoda tuntui hyvältä. Olemme saaneet kehitettyä automme suorituskykyä selkeästi eteenpäin. TGS on tehnyt äärimmäisen hyvää työtä ja autoni tuntuu todella hyvältä. Luottavaisena lähdemme Kouvolaan. Kun kysymyksessä on myös tallipäällikkömme (TGS Worldwide) Toni Gardemeisterin kotikilpailu, yritetään ajaa sellainen tulos, että Toni kehtaa jatkossakin kylillä liikkua, Lindholm hymyilee.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat